Obavijesti

News

Komentari 145

HSS suspendira, Živi zid puca, SDP se dijeli, a desnica pada

HSS suspendira, Živi zid puca, SDP se dijeli, a desnica pada
1

Izborni rezultati uzburkali su stranačke strasti. Gubitnici se svađaju tko je kriv za neuspjeh, a u pobjedničkom HDZ-u sprema se čišćenje Karamarkovih ljudi...

VIDEO

Blitzkriegom je šef HSS-a Krešo Beljak odlučio posmicati 100 stranačkih protivnika nakon što je HSS u Narodnoj koaliciji poražen na izborima.

Suspendirao ih je u jednom danu, a među onima koje je zahvatila stranačka metla su i europarlamentarka Marijana Petir te Darko Koren. Optužba: na izborima su bojkotirali glasovanje za HSS jer su ušli u koaliciju sa SDP-om.

- Rezultati bi bili još bolji da nismo imali opstrukciju nekih članova. Oni su radili za interese drugih. Petir je govorila da nije članica ni jedne koalicije - rekao je Krešo Beljak.

Petir: Boji se za fotelju

Svi suspendirani imaju osam dana da se ispričaju. Ako to učine, neće biti izbačeni. Nakon izbora u HSS-u slijede unutarstranački izbori za šefa stranke. Marijana Petir ustvrdila je da Beljak upravo zbog toga miče i nju i ostale kako ne bi ugrozili njegovu poziciju.

- Želi stvoriti uvjete za nastavak sustavnog razaranja HSS-a. Beljak je uništio ugled HSS-a i mora otići - napisala je Petir.

Beljak joj je odgovorio da mu ne pada na pamet povući se jer su sad osvojili pet saborskih mandata, a dosad su imali samo jednoga. Uzavrele strasti u HSS-u samo su dio hrvatskog, uglavnom gubitničkog folklora nakon ovih izbora.

Ali ima i iznimaka. Primjerice, iako je Živi zid ostvario povijesni uspjeh i u koaliciji osvojio osam mandata, sustav im se raspada.

Prljavo rublje Živog zida

Supredsjednik stranke i zastupnik Hrvoje Runtić odvojio se od trojca Ivana Sinčića, Vladimire Palfi i Ivana Pernara. Optužio ih je za samovolju i rasipništvo.

Sinčić je pod ozbiljnim optužbama, pa je čak pokušao osnovati i novu stranku u kojoj bi bio vladar, ali i dobivao novac za četiri zastupnika potekla direktno iz Živog zida.

Problemi za Živi zid očito tek počinju.

Miljenić ruši duopol?

Ako je suditi i po prljavoj kampanji od prošlih unutarstranačkih izbora, SDP bi se opet mogao podijeliti. Ovaj put na pristaše Ranka Ostojića i Tonina Picule. No tu je i dio članova koji traže treći put, pa priželjkuju novo lice na čelu stranke, poput Orsata Miljenića. Iako kandidaturu Miljenić ne želi potvrditi, dobio je podršku stranačkog kolege Siniše Hajdaša Dončića.

U HDZ-u je zasad mirno, no i analitičari, a i unutar stranke, vjeruju da će Andrej Plenković napraviti još jedno provjetravanje u stranci. Veći dio čelništva stranke čine mu ljudi koji su izabrani u vrijeme Tomislava Karamarka i Milijana Brkića. Plenković ipak prvo želi završiti pregovore s Mostom.

Galerija gubitnika raste

Zoran Milanović odlučio je ispasti iz igre za novog predsjednika nakon izbornog poraza. Izgleda da mu je i politika dosadila, pa možda više neće biti ni saborski zastupnk.Zoran Milanović odlučio je ispasti iz igre za novog predsjednika nakon izbornog poraza. Izgleda da mu je i politika dosadila, pa možda više neće biti ni saborski zastupnk.

Marijani Petir očito više nema mjesta u HSS-u. Zaratila je s novim šefom Beljakom i nakon suspenzije vjerojatno slijedi izbacivanje. Ostaje na plaći od 8000 eura u EU parlamentu.

U strahu da se ne poništi skupština kojom je preuzeo Živi zid, Ivan Vilibor Sinčić pokušao je osnovati novu stranku. Tamo bi išao i novac koji dobiva za zastupnike. Napustio ga je bliski suradnik Runtić.

Zlatko Komadina ove godine je pokušao pobijediti Milanovića, ali nije uspio. Ove godine se neće kandidirati i pokušati provesti sve ono što je obećavao. Očito više nema snage i volje.

HSP je pao na niske grane od nekad jedine pravaške stranke koju je osnovao Ante Starčević. Daniel Srb je podnio ostavku i u njoj naveo da želi osigurati bolju budućnost stranci.

Ivan Tepeš vodio je HSP Ante Starčević iako je u biti sve konce vukao tajnik Pero Ćorić. Tepeš je podnio ostavku nakon bolnog poraza. Ali vjerojatno će završiti u EU parlamentu kao zamjena Maletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa