Obavijesti

News

Komentari 264

Htjeli spriječiti Šljivančaninov govor: Pretukli mlade aktiviste

Htjeli spriječiti Šljivančaninov govor: Pretukli mlade aktiviste
1

Na tribini u vojvođanskom mjestu Beška na kojoj je trebao govoriti osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, pretučeni su aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava...

VIDEO

Na tribini u vojvođanskom mjestu Beška u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS), na kojoj je trebao govoriti osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, pretučeni su aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava, javila je regionalna TV postaja N1, čija je ekipa također izbačena sa skupa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tribina je prekinuta kada je Šljivančanin počeo govoriti i kada su aktivisti Inicijative mladih za ljudskih prava izišli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: “Ratni zločinci trebaju zašutjeti kada se progovori o žrtvama”.

Tijekom performansa došlo je do naguravanja, a okupljeni na tribini su pokidali plakate Inicijative, a njihove aktiviste izbacili su iz prostorija stranke.

Aktivisti Inicijative, kako prenosi N1, kažu da su ih ispred prostorija krupni mladići tukli i šutirali te im uništili dio automobila.

Anita Mitić iz Inicijative mladih je rekla da je svih devetero aktivista ozlijeđeno, od kojih je dvoje završilo u Hitnoj pomoći.

Na lice mjesta izašla je i policija koja je obavila očevid i uzela izjave aktivista Inicijative.

Bivši pukovnik Jugoslavenske narodne armije i osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin bio je gost tribine vladajućeg SNS-a u Beški, nakon što je prethodnog dana gostovao na skupu koju je ova stranka organizirala i u Vršcu.

Na toj tribini Šljivančanin je pred članovima stranke naglasio da je došao “da im kaže istinu”, a za vrijeme koje je proveo u zatvoru okrivio je pojedince koji su na vlast u Srbiji došli nakon svrgavanja Slobodana Miloševića 2000. godine.

Nastupi Šljivančanina u organizaciji SNS-a Aleksandra Vučića izazvali su kritike nevladinih organizacija u Srbiji.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca