Obavijesti

News

Komentari 82

Hvala čitateljima velikog srca! Pročitajte što smo prikupili...

Hvala čitateljima velikog srca! Pročitajte što smo prikupili...
17

Naši čitatelji još su jednom pokazali kako imaju veliko srce i na tome im veliko hvala u ime svih deset obitelji kojima pomažemo u velikoj humanitarnoj akciji

VIDEO

Naši čitatelji još su jednom pokazali kako imaju veliko srce i na tome im veliko hvala u ime deset obitelji kojima pomažemo u akciji 24anđeli. Za njih je dosad prikupljeno u Osijeku, Splitu, Rijeci i Puli 80 paketa pomoći. Poštom je u udrugu Mali zmaj koja je nositelj akcije stiglo još barem toliko paketa, a toliko su ih građani osobno dostavili u prostorije Malog zmaja. Svi paketi moraju biti popisani i bit će raspoređeni obiteljima do kraja akcije. Građani su najviše darivali odjeću i hranu, a prikupljeno je i dosta novca.

Mali Kristijan 

Tako je za malog Kristijana (1) koji boluje od genetske bolesti i odumiru mu mišići prikupljeno 11.624,55 kuna. Ljudi dobrog srca za Kristijana su donirali i pelene, vlažne maramice i hranu.  

Željka (45) samohrana mama dvojice dječaka koja boluje od raka dobila je nužno potreban lijek. Riječ je o lijeku za imunološki sustav, a terapija koju je dobila dovoljna joj je za tri mjeseca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Teško bolesna Mirjana je operirana, stanje joj je teško

Naše je čitatelje posebno ganula priča o teško bolesnoj Mirjani. Njoj je udruga Mali zmaj zahvaljujući velikodušnim donacijama čitatelja platila zaostale režije i ovrhe. Mirjana koja boluje od raka u međuvremenu je operirana. No došlo je do nekih komplikacija i pojavili su se ugrušci na mozgu. Stanje joj je teško i na odjelu je intenzivne njege. 

Za trojicu braće koji se nakon smrti majke sami bore za život, čitatelji su poslali puno odjeće, hrane i higijenskih potrepština. 

Hvala sponzorima

Zahvaljujući sponzorima akcije svaka od deset obitelji dobila je minimalno 2.500 kuna. Za obitelj iz Baranje koja živi od samo 290 kuna i koja si želi urediti kupaonicu javio se sponzor koji će im donirati keramičke pločice i sanitarije. Pročitajte listu sponzora i što su tvrtke donirale:

 - Tvrtka Overseas je pomogla u prijevozu paketa iz gradova u kojima se prikupljala pomoć

 - Tvrtka Eurovita donirala je lijek za imunološki sustav

 - Tvrtka Kik Textilien donirala je zimsku odjeću za svu djecu i roditelje

- Catering Kvatrić donirao je skladište za pakete

 - Dormeo je darovao dva kompletno opremljena kreveta

- Tvrtka Rauch darovala je pakete sokova

 - Tvrtka Moneo darovala je 1500 kn svakoj obitelji 

- Salon namještaja Sabolić donirao je kauč

- Electrolux je donirao perilicu rublja

- Prva sportska kladionica je donirala televizor, grijalicu i igračke za svaku obitelj

- Dukat se obvezao štićenicima udruge donirati mliječne proizvode u sljedećih 6 mjeseci

U trgovini KiK Textilien pet obitelji, koje su mogle doći, vodili smo u božićni shopping. Mogli su izabrati što su htjeli i to što su izabrali dobili su na poklon. Poklon je uključivao minimalno jedan kompletan styling od čarapa, donjeg rublja, hlača, majica, jakni, kapa, šalova. Najmlađi su dobili i igračke po želji. Ostalim obiteljima, čiji članovi nisu mogli doći, preko udruge Mali zmaj poslani su slični poklon paketi.

Akcija traje do 7. siječnja - Što još treba?

U akciji 24 anđeli objavili smo priču i o majci koja s petero djece živi u kući koju hitno treba renovirati. Zidovi su goli, krov im prokišnjava, podovi su u betonu. Njima treba građevinski materijal, žbuka i linoleum, a dobro bi im došao i novi hladnjak.

Milica i njezin sin (9) koji žive u baraci dobili su usisavač i dva tepiha. Njima trebaju i drva za grijanje. Milica kaže kako se ona i sin griju na daščice od paleta, a pale i stari namještaj.

Građevinski materijal treba i Ankica koja više ne može plaćati kredit pa se boji da će banka nju i sina deložirati iz kuće. Zbog toga žele preurediti malu staju da bi imali gdje živjeti.

Akcija traje i dalje, sve do 7. siječnja

Akcija 24anđeli traje do 7. siječnja. U njoj smo, podsjetimo, objavili tužne sudbine deset obitelji.

Njihove priče možete pročitati OVDJE.

Ako nekome od njih želite pomoći javite se u udrugu Mali zmaj. Nije kasno.

Akcija 24anđeli u kojoj pomažemo deset obitelji je, podsjetimo, zamišljena tako da se obiteljima doniraju stvari, a ne nužno novac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag