Obavijesti

News

Komentari 50

'HZZO ne da novac za lijek koji može spasiti sedmero djece...'

Od Vlade traže da u ponedjeljak 19. lipnja na izvanrednoj (telefonskoj) sjednici donese odluku o izravnoj dotaciji 10,5 milijuna kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb...

VIDEO

Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost i Program ekonomsko-socijalne pravednosti Centra za mirovne studije pokrenuli su peticiju za sedmero djece oboljele od maligne bolesti neuroblastoma, a koja se liječe u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Njome žele izraziti svoj prosvjed hrvatskoj Vladi jer HZZO nije odobrio dodatna sredstva za nabavku novog lijeka nedavno registriranog na razini EU (ali ne i u Hrvatskoj) koji im jedini povećava šanse za preživljavanje do 20 posto.

- Naglašavamo da ovo nije humanitarno pitanje koje bi građani trebali sanirati dobrotvornim akcijama, već odgovornost države za sistemski problem nejednakosti građana u pristupu zdravstvu i nedjelotvornog planiranja i upravljanja zdravstvenim troškovima, navode organizatori peticije.

Od Vlade traže da u ponedjeljak 19. lipnja na izvanrednoj (telefonskoj) sjednici donese odluku o izravnoj dotaciji 10,5 milijuna kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb za potrebe hitne nabavke novog lijeka za sedmoro malih pacijenata oboljelih od neuroblastoma izravno od proizvođača, uz hitno provođenje potrebnih procedura za uvoz lijeka u RH. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Traže i da Vlada naloži da HZZO u najkraćem roku odobri povećanje mjesečnog limita za dodatna 2.5 milijuna kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb mjesečno, i to već od narednog mjeseca.

Žele i da Vlada zaduži HZZO da u suradnji s Ministarstvom zdravstva i bolnicama do jeseni napravi procjenu potrebu izdvajanja za izvanredne zdravstvene situacije i rijetke bolesti i osnuje Krizni zdravstveni fond od strane HZZO-a i Ministarstva zdravstva za tu namjenu sa fleksibilnijim mehanizmima dotacija u za hitne i posebno skupe potrebe.  

- Pozivamo sve građanke i građane, roditelje, braću i sestre, udruge, zaklade i sve druge organizacije da potpišu peticiju i podrže svu bolesnu djecu i sve zdravstvene radnike koji se za njih brinu u Klaićevoj bolnici, stoji u pozivu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu