Obavijesti

News

Komentari 69

Incident u busu ZET-a: Odbio voziti ljude jer su nosili granje

Incident u busu ZET-a: Odbio voziti ljude jer su nosili granje
2

Dogodilo se to u utorak oko 9.20 sati na liniji 268. Vidjevši vreće s granama, vozač je izašao iz autobusa tražeći od putnika da kupe prijevozne karte za svoju prtljagu

VIDEO

Vozač ZET-ovog autobusa na liniji 268 odbio je voziti jer su u njega ušli stariji gospodin i gospođa koji su sa sobom nosili dvije vreće s granama. Vidjevši vreće, vozač je u utorak oko 9.20 sati izašao iz autobusa tražeći putnike da kupe karte za svoju prtljagu.

Tek nakon reakcije putnika i nagovaranja, vozač se vratio u autobus i nastavio voziti.

VIDEO

Iz ZET-a su objavili da je vozač, sukladno protokolu, o situaciji izvijestio Prometni centar te rekao kako putnici namjeravaju prevoziti prtljagu koja svojim obilježjima nadmašuje dozvoljene proporcije , a zbog karakteristika može ugroziti sigurnost drugih putnika u vozilu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ZET tvrdi da putnici nisu prevozili cvijeće, kako se prvotno pretpostavljalo, nego grane i manja stabla , a odbili su platiti i prijevoznu kartu. Iz ZET-a podsjećaju na sljedeća pravila:

- Putnik u vozilo smije unositi ručnu prtljagu, dječja i invalidska kolica, sportsku opremu i drugu prtljagu koja svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika.

- Ručnu prtljagu potrebno je smjestiti tako da zauzima što manje prostora u vozilu, da ne ometa, niti da na bilo koji način ne ugrožava ostale putnike.

- Prtljaga koja se unosi u vozilo ne smije biti dimenzija većih od 80x50x40 cm ili teža od 30 kg.

- Zabranjeno je u vozilo unositi predmete koji mogu ozlijediti, ugroziti život, zdravlje i imovinu putnika, kao i prometnog osoblja.

- Cijena pojedinačne karte za prijevoz ručne prtljage u jednoj zoni, iznosi 10 kuna, a u noćnom prometu, odnosno od 00.00 do 4 sata, 15 kuna.

- Skije i ručna prtljaga koju putnik drži u ruci ili na krilu, a koja ne zauzimaju posebno mjesto, prevozi se besplatno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina