Obavijesti

News

Komentari 196

Ipak se vratio: Na Veliki petak rodan Klepetan doletio Malenoj

Ipak se vratio: Na Veliki petak rodan Klepetan doletio Malenoj
6

Klepetan je kasnio tjedan dana, ali nitko nije brinuo jer rode često na putovanjima snađu vremenske neprilike. Rodan Klepetan i Malena vole se već više od 10 godina

VIDEO

Rodan Klepetan svojoj rodi Malenoj sletio je u gnijezdo na Veliki petak točno u 10 sati. Ove godine je zbog nevremena, a možda i godina, Malenoj kasnio pet dana i već ju je bila uhvatila nervoza.

- Iznenadio nas je, jer obično bi dolazio u poslijepodnevnim satima. Kada je doletio prvo je sletio Malenoj u gnijezdo. Ona se počela vrtjeti u krug, nije znala što će od sreće. On je samo kratko protrljao svoju glavu o njenu, kao da joj je govorio: „Stigao sam Malena, kako si mi?“. Nakon toga je sletio meni na igralište gdje sam ga čekao s kantom napunjenom ribom. Prišao mi je i tražio je od mene ribu, taj ritual upražnjavamo već 11 godina. Malena se malo bunila, počela je klepetati iz gnijezda, kao da je ljubomorna. Pojeo je dvije ribe i odletio je u gnijezdo. Uslijedio je ponovno maženje. Kako su samo sretni - rekao je Stjepan Vokić, bivši domar osnovne škole u Brodskom Varošu koji godinama vodi brigu o Malenoj. 

Stjepan se i sam uplašio da Klepetan nije zaglavio na dalekom putu. Njih će dvoje ove godine proslaviti 11. godišnjicu neprekidne ljubavi i Malenin 20. rođendan. Malena je, nakon pucnja talijanskih lovaca, ostala slomljena krila i više nije mogla s drugim rodama putovati na jug. Do sada je nije iznevjerio u tih 11 godina. Zajedno su sa Stjepanom podignuli 43 mlade rode. 

Klepetan je u tih 11 godina u svojim krilima odlazeći i dolazeći svojoj družici nakupio oko 273.000 kilometara. Unatoč toliko prijeđenih kilometara ne doima se umornim, istina malo mu je perje prljavo, ali za nekoliko dana će to srediti i bit će bijel kao i njegova Malena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imamo jedan problem, a to je mlada roda koju sam prošlog ljeta spasio u Kobašu. Cijelu zimu je provela s Malenom i ne znam kako će Klepetan reagirati. Neću je puštati ovih dana dok se on ne odmori, a onda Bože moj što bude - rekao je Stjepan.

Inače, brigu o Malenoj već 20 godina vodi bivši domar varoške Osnovne škole, a odnedavno umirovljenik Stjepan Vokić. Malena je, nakon pucnja talijanskih lovaca, ostala slomljena krila i više nije mogla s drugim rodama putovati na jug.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1