Obavijesti

News

Komentari 177

Isključili joj struju zbog duga od 138 kn: 'Nisu me upozorili'

Isključili joj struju zbog duga od 138 kn: 'Nisu me upozorili'
1

Slabo pokretnoj Tereziji Molvarec (82) tvrtka '220 V' isključila je struju zbog duga od 138 kn. Iz tvrtke kažu da se oglušila na opomene, tri pismene i 12 SMS poruka

VIDEO

Vidjela sam u utorak ujutro na cesti kroz prozor automobil Elektre iz Đurđevca, ali nisam znala što rade. Nakon toga mi je nestalo struje, i ja sam pomislila da nešto rade na mreži, kazala nam je teško pokretna, 82-godišnja Terezija Molvarec iz Ferdinandovca.

No, nakon nekog vremena shvatila je da su joj isključili struju, a da joj nitko nije rekao da će to učiniti. Osim toga smatra da je distributer 220V to napravio bez razloga jer je prema zadnjem obračunu njezin dug iznosio 69 kuna, što je kao i akontacija za siječanj od 95 kuna, plaćeno tjedan dana prije isključenja.

FOTO: Terezija Molvarec

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obećali da će računi biti niži

Terezija živi sam u kući koja je u suvlasništvu nje i njezinog pastorka Željka Molvarec (52). Pojašnjava da je prošle zime na nagovor terenskih djelatnica, koje su je obišle, prešla na novog distributera 220V jer su joj obećali da će umjesto dotadašnje rate od 70 kuna, jer ima samo jednu žarulju, ledenicu i radio, plaćati 20 posto manje. 

FOTO: Željko Molvarec

- No, rata mi čak veća za 20 posto, a ne manja jer sada plaćam 95 kuna – govori razočarana starica. Misli kako nije redu da joj distributer zbog duga, koji nije ni dvije rate, isključi iz mreže.

Naplatili 400 kuna troškove uključenja

Njezin pastorak nam je rekao da je u kući mogla biti i bolesna osoba koja koristi neki aparat i zbog nenajavljenog isključenja mogla imati teških posljedica. Posebno su ogorčeni što to jutro Tereziji nitko od djelatnika đurđevačke Elektre nije pokucao na vrata i kazao koji su razlozi njihovog dolaska u ulicu, već su ušli u dvorište i bez najave otvorili ormarić i isključili struju. 

- Idućeg dana je uplaćeno 538 kuna na račun distributera i u srijedu u popodnevnim satima su ju djelatnici Elektre ponovo uključili u mrežu. U taj iznos ukalkulirano je i 400 kuna za troškove uključenja, što je vidljivo iz uplatnica. Stoga proizlazi da je dug bio 138 kuna jer u protivnom ne bi kuću uključili u mrežu -  tvrdi Željko Molvarec.

Živi od 800 kuna mirovine, dio ide Hrvatskim vodama

Inače žena živi od 800 kuna mirovine, a jednu trećinu joj skidaju Hrvatske vode zbog duga od 1200 kuna. Do sada su joj skinuli dvije rate, koje su otišle za podmirenje troškova ovrhe. 

Starici od 82 godine slali SMS poruke

U poduljem odgovoru koji je potpisao direktor Marko Lalić stoji da društvo šalje opomene neurednim platišama, a među koje spada i gospođa Terezija Molvarec, koja je oglušila na tri pismene i 12 SMS poruka zbog višemjesečnog duga.

Dodaje se da je tvrtka postupila sukladno propisima. Što se tiče akontacijskih rata one se ispostavljaju temeljem ranije potrošnje, ali se mogu smanjiti na zahtjev kupca. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a