Obavijesti

News

Komentari 82

Ispovijest majke: 'Dijete su mi skoro napravili invalidom...'

Ispovijest majke: 'Dijete su mi skoro napravili invalidom...'
1

Novom slučaju grubosti u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetanjama Goljak, svjedočila je Dragana Martinović

VIDEO

Novom slučaju grubosti u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetanjama Goljak, svjedočila je Dragana Martinović.

Dragana je za HRT ispričala kako je medincinski brat zgrabio jednog dječaka za ruku i njome jako udario u stol vičući na njega.

- Baš ono muški mu je udario od stol. Ja sam kroz vrata čula kako mu govori: "Jesam ti rekao, ne ruku u tanjur!" - izjavila je.

I Draganin sin, danas petogodišnjak, na Goljaku je proveo godinu i pol. Sjećanja nisu lijepa - kaže da su joj dijete skoro napravili invalidom. Glavna sestra joj, kaže - nije javila da joj je dijete na Srebrnjaku i da su mu uveli pumpicu - doživotno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priča o zlostavljanju potaknula druge roditelje da se jave

Podsjetimo, Dijana Sajko je prekjučer ispred odjela liječnice Senke Fruk čekala s djetetom, gdje ju je šokiralo, kako navodi, nasilno ponašanje prema djeci s posebnim potrebama.

Naime, ona je svjedočila sceni u kojoj bolnička sestra zlostavlja mališane s poteškoćama u razvoju. Grabila ih je za lice, okretala naglavačke i šutala nogom,  Iako je upozorila medicinsku sestru, cijeli slučaj je prijavila ravnateljici, ali i opisala situaciju u Facebook statusu, koji se brzinom munje proširio društvenim mrežama. 

- Počeli su mi se javljati drugi roditelji koji su istu stvar doživjeli na Goljaku, ali nisu sigurni je li ista medicinska sestra u pitanju -  kazala je Dijana Sajko, a prenosi RTL.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak zgrožena je ovim potresnim svjedočanstvom.

- Osuđujemo svako nasilje naročito kada govorimo o djeci s teškoćama u razvoju i o instituciji koja je dužna o njima skrbiti. Istovremeno očekujemo da su ti zaposlenici, koji su najveći stručnjaci -zapravo pozvani raditi u najboljem interesu ove djece - kazala je Slonjšak.

Djelatnica na godišnjem

Medicinska sestra je zanijekala tvrdnje Dijane Sajko, a ravnateljica bolnice Katarina Bošnjak Nađ zamolila da ode na stari godišnji. Kaže da djelatnicu neće suspendirati dok se ne dokaže krivnja. Dodaje i da su djecu pregledali pedijatri te nisu našli tragove traume i nasilja.

Policija istražuje slučaj, Ministarstvo traži očitovanje

Policija također istražuje ovaj jeziv slučaj, a uključilo se i Ministarstvo zdravlja koje traži hitno očitovanje bolnice na temelju kojeg će odlučiti o daljnjim koracima.

- Postupanje u navedenom slučaju te moguće sankcioniranje djelatnika u ovlasti je ravnateljice zdravstvene ustanove i mjerodavne komore, a ako se utvrdi da je riječ o mogućem zlostavljanju djece, čak i Ministarstva unutarnjih poslova - priopćeno je iz Ministarstva zdravlja. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje