Obavijesti

News

Komentari 29

Srušio se spasilački helikopter u Italiji: Poginulo šest putnika

Helikopter se srušio u utorak u središnjoj Italiji, u istoj regiji u kojoj je prošlu srijedu hotel zatrpala lavina. Lokalni mediji javljaju da nema preživjelih...

VIDEO

Talijanski spasilački helikopter se srušio u blizini lokacije na kojoj se prošlu srijedu srušila lavina, prenosi Independent. Prema prvim informacijama se smatralo da je helikopter bio povezan s akcijom spašavanja iz hotela Rigopiano, a BBC prenosi da su spašavali osobu koja se ozlijedila na skijanju na skijalištu Campo Felice.

14:48 Svih šest putnika je poginulo, javlja Repubblica.

14:34 Lokalni mediji javljaju da ima žrtava. Dolazak do helikoptera i spašavanje otežavaju težak teren i gusta magla.

14:16 Ovakvi spasilački helikopteri obično prevoze posadu od dva pilota, liječnika, medicinske sestre i osobe iz gorske službe spašavanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

14:06 Lokalni mediji javljaju da je helikopter pao s visine od otprilike 600 metara. Nije poznato koliko su teške ozlijede osoba u helikopteru.

13:50 Do nesreće je navodno došlo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i guste magle, prenosi Rai. Letjelica je uputila signal da pada i svjedoci su rekli da su čuli jaku eksploziju. No, "zona gdje je pao nije pristupačna ni u normalnim okolnostima, a s maglom to postaje još teže", kazao je glasnogovornik policijske uprave. Spasioci su prisiljeni do unesrećenih ići pješice.

13:10 Helikopter je prevozio šest osoba, još nije poznato ima li stradalih. Planinsko područje na kojem se srušio helikopter je teško dostupno.

Podsjetimo, lavina koja je zatrpala hotel Rigopiano pokrenula se nakon četiri uzastopna potresa u središtu Italije u srijedu. Tada je izdano upozorenje na lavine za cijelo područje  kojim dominira 2.912 metara visoki vrh Gran Sasso.

Broj potvrđenih smrtnih slučajeva popeo na 12, dok se traga za još 17 nestalih. Spasioci se još uvijek nadaju da će doći do preživjelih, uz 11 osoba koje su ranije pronađene.

Paralelno sa spasilačkim naporima koji i dalje traju, talijansko pravosuđe pokušava utvrditi slijed događaja u hotelu Rigopiano u Abruzzu kako bi se pokazalo je li se tragedija mogla izbjeći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor