• Članak
  • Komentari 0
  • Share
  • Tweet1

Ivica Račan umro u snu, uz njega je bila Dijana

Ivica Račan otišao je mirno, u snu. U tom tužnom trenutku, kao i uvijek, u njegovoj je bolesničkoj sobi bdjela supruga Dijana Pleština

Srijeda, 02. 5. 2007. u 07:00    Piše: 24sata
Ivica Račan umro u snu, uz njega je bila Dijana J. Galoić Bila je s njim do zadnjeg trenutka
Prije vjenčanja 1993. godine Dijana Pleština rekla je da su ona i Ivica već nakon prvog susreta poželjeli zauvijek ostati zajedno. Račanu je to bio treći brak. Zbog njega je zapostavila sveučilišnu karijeru u Americi i doselila se u Hrvatsku. Liječnici su Račanu u siječnju dijagnosticirali karcinom te je bila uz njega tijekom liječenja opake bolesti. Prvo u Munchenu, a zatim i u zagrebačkoj bolnici Rebro. Posljednjih dana života Račan je trpio teške bolove, a liječnici su izvijestili da je u stanju sužene svijesti. Njegova agonija završila je 29. travnja. Zaspao je i umro u snu u 3.05 sati. U tom je trenutku uz njegovo uzglavlje bila supruga Dijana Pleština. Liječnici mu više nikako nisu mogli pomoći, a članovima obitelji jedina je utjeha što je Račan otišao mirno. Iz SDP-a su izvijestili da neće objaviti datum i mjesto ukopa, kojem će nazočiti najuži krug obitelji i prijatelja. Komemoracija će se održati danas u 11 sati u KD-u Vatroslava Lisinskog. Dijana Pleština, usprkos teškom gubitku, smogla je snage u ponedjeljak otići do središnjice SDP-a na Iblerovu trgu. U razgovoru sa stranačkim čelnicima provela je cijelo poslijepodne. Iako se najavljivalo, zbog Račanove smrti neće biti dana žalosti.

Tagovi: račan, pleština, dijana

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar