Obavijesti

News

Komentari 19

Izbačeni splitski SDP-ovci: 'Tu sramotu poništite, vratite nas'

Izbačeni splitski SDP-ovci: 'Tu sramotu poništite, vratite nas'
1

Da stvar bude gora nikakva odluka Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a Hrvatske o raspuštanju nije dostavljena članstvu organizacije SDP Split...

VIDEO

Splitski veterani SDP-a i osnivači SDP-a Hrvatska, Marin Jurjević, Veljan Radojković, Boris Ćurković i Zdravko Mulić otvorenim pismom pozvali su Glavni odbor stranke da "poništi sramotnu odluku o raspuštanju Gradske organizacije SDP-a Splita" jer kako navode, riječ je o neviđenoj represiji nad splitskim ogrankom. 

Navode i kako ne postoje nikakvi pisani tragovi, niti dokumenti  na relaciji SDP Split - Predsjedništvo SDP-a Hrvatske koji bi ukazivali na "vrijednosno-svjetonazorske razlike i nepovratno narušene međuljudske odnose unutar organizacije" što je bilo obrazloženje za raspuštanje ogranka. 

"Da stvar bude gora nikakva odluka Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a Hrvatske o raspuštanju nije dostavljena članstvu organizacije SDP Split. 

I na kraju, donosi se odluka na način da niti jednom članu SDP-a Split nije pružena mogućnost obrane, makar i one najskromnije. Ova je odluka na dramatičan način rezultirala gubljenjem cca 6000 glasova u Splitu na upravo završenim parlamentarnim izborima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Taj pad SDP-a u Splitu od 6% u odnosu na HDZ u samo par mjeseci nakon donošenja odluke o raspuštanju SDP-a Split na najjasniji način je pokazao kako su naši članovi, građani Splita i simpatizeri i dosadašnji glasači SDP-a u našem gradu doživjeli takvu neviđenu represiju nad splitskim ogrankom naše stranke. Oni su bez ikakve sumnje, takvu odluku protumačili kao gušenje unutarstranačke demokracije, slobode na kritiku i suprotno mišljenje i kao obračun s "neposlušnima", navode u apelu. 

Također, naglašavaju kako danas nitko ne zna koliko članova SDP Split uopće ima. 

"To je postao "tajni podatak" što je naprosto nevjerojatno. U trenutku raspuštanja imali smo cca 1100 članova. Po našim procjenama, nakon poziva za ponovnim učlanjenjem, u stranku se svojom voljom nije htjelo vratiti preko 50 posto dosadašnjih članova. 

Nisu se vratili namjerno - demonstrirajući tako svoj duboki prosvjed i svoje gnušanje nad gušenjem demokratskog prava na različito mišljenje u SDP-u  koje je u našoj stranci uvijek bilo naš ponos i temelj našeg djelovanja. Iz SDP-a Split izbačeno je manje od 10 članova, a raspuštena je cijela kompletna druga po veličini organizacija SDP-a u Hrvatskoj.

Zar to nije apsurd? Nadamo se da zbog ovog našeg prijedloga i načina kako ga iznosimo nećemo opet biti isključeni iz redova naše stranke koju smo osnivali i borili se za njene ciljeve – stoji u priopćenju kojega potpisuju Jurjević, Radojković, Ćurković i Mulić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a