Obavijesti

News

Komentari 110

Izbjeglice naručile 912.000 kn vrijednu robu koju nisu platili

Izbjeglice naručile 912.000 kn vrijednu robu koju nisu platili
4

Njemačke vlasti sumnjiče više ljudi koji su se nalazili ili se još nalaze u prihvatnom centru da su naručivali vrijednu odjeću, obuću i kovčege koje nisu platili

VIDEO

Izbjeglice koje su ili su bili smještene u prihvatnom centru Lebach su, sumnja se, oštetile online trgovinu Zalando  za 120.000 eura (oko 912.000 kuna). Naime, izbjeglice su između lipnja 2014. i lipnja 2015. godine napravile 962 narudžbe, a do sredine lipnja ove godine 627 narudžbi nisu platili. Naručivali su vrijednu odjeću, cipele i kovčege. Prema Handesblattu 41 osumnjičeni za prijevaru još se nalazi na području Lebacha, od kojih je petero i dalje u prihvatnom centru. Oni su navodno napravili 365 narudžbi vrijednih 68.554 eura (oko 521.000 kuna). 59 osumnjičenih se vratilo u zemlje Balkana, piše Bild. 

U Zalandu objašnjavaju kako algoritam koji je računao da li kupci smiju naručivati robu preko faktura, očito nije prepoznao da se među adresama nalazi i adresa prihvatnog centra za azilante. 

U Hrvatsku dosad ušlo 133.365 izbjeglica

Od ponoći do 12 sati u četvrtak u Hrvatsku je ušlo 4440 izbjeglica, a u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu u podne se nalazilo 1247 ljudi. Od početka izbjegličke krize na područje RH ušlo je 133.365 izbjeglica. Tijekom srijede na područje Hrvatske ušlo je 4446 izbjeglica. I dalje se očekuje priljev izbjeglica s područja Republike Srbije, objavio je MUP. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Problem će nastati ako Njemačka i Austrija zatvore granice"

Ministar obrane Ante Kotromanović rekao je u četvrtak kako će Hrvatska, ako Mađarska zatvori granicu, izbjeglice slati preko neke druge zemlje. Problem će nastati, kaže, ako Austrija i Njemačka zatvore granicu.

- Tada su moguća tri scenarija. EU može tražiti da se Schengen počne primjenjivati u Turskoj i Grčkoj. Drugi scenarij je da se granice počnu braniti u Makedoniji ili Albaniji, a treći je da svaka zemlja individualno brani svoje granice što je najskuplja opcija - rekao je Kotromanović. Inače u Makedoniju je ovih dana ušlo još 10.000 izbjeglica. Očekuje se da će dio njih već noćas stići u Hrvatsku. 

Podsjetimo, Mađari su rekli da je gotovo 99 posto ograde na granici s Hrvatskom, a njemačka savezna pokrajina Bavarska je zaprijetila da će zatvoriti granicu pa makar i prekršila njemačke zakone. 

"Izbjeglička kriza će trajati godinama"

Izbjeglička kriza u Europi će trajati godinama, rekao je u četvrtak predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

- Ova izbjeglička kriza trajat će određen broj godina. Nemam iluzija da će ovo kroz što prolazimo sada brzo biti prošlost. Moramo reći ljudima da ovo nije nešto prolazno, privremeno, morat ćemo dugo  živjeti s tim problemom - rekao je Juncker na konferenciji u Passauu, javlja AFP. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag