Obavijesti

News

Komentari 40

Izetbegović: Usporedba Dodika s Gadafijem nije primjerena

Izetbegović: Usporedba Dodika s Gadafijem nije primjerena
1

Usporedba Milorada Dodika s Gadafijem možda nije bila primjerena, no predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nema se razloga u to petljati, kazao je Bakir Izetbegović

VIDEO

Usporedba Milorada Dodika s Gadafijem možda nije bila primjerena, no predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nema se razloga u to petljati, kazao je u utorak predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović komentirajući različita reagiranja na njegovu izjavu kako aktualni predsjednik Republike Srpske svojim postupcima sam sebe dovodi u poziciju da završi kao svrgnuti libijski diktator.

"Možda nisam dao najbolju usporedbu no to se dogodi nama političarima", kazao je Izetbegović novinarima kod Kladnja u istočnoj Bosni gdje je svečano otvorio tunel na cesti između Sarajeva i Tuzle.

Dodik se ranije tijekom dana pozvao upravo na Izetbegovićevu usporedbu s Gadafijem kao razlog zbog kojega se osjeća ugroženim i zbog kojega ne želi ići u Sarajevo. Ocijenio je kako je Izetbegović time pozvao estremiste da ga napadnu.

Izetbegović je 25. rujna kada je održan neustavni referendum u RS-u ocijenio kako je uvjeren da će na to reagirati i međunarodna zajednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Mislim da će se postupno dogoditi reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi i Milošević prkose i kako to izgleda", kazao je tada Izetbegović.

Na tu je usporedbu u izjavi beogradskim medijima reagirao i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zatraživši da Izetbegović objasni što je time točno mislio.

Izetbegović je odgovorio kako nema razloga bilo što pojašnjavti Nikoliću.

"Kada bih ja sad počeo pitati Nikolića što je kad kazao u proteklih 25 godina bio bi to dug popis. Ne trebamo mi lideri država jedni drugima postavljati pitanja. Uostalom, šta se on brine, Nikolić je Srbijanac a ovo je BiH. Dodik se zna sam dobro braniti. Možda to za Gadafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću stotinu puta da kaže neku prejaku riječ", izjavio je Izetbegović.

Na pitanje kako komentira Dodikovu najavu da će RS sada pokrenuti pitanje ustavnosti 1. ožujka kao praznika kojim se obilježava nezavisnost BiH, Izetbegović je odgovorio konstatacijom kako Dodik time zapravo priznaje Ustavni sud BiH kojega je do sada samo osporavao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS