Obavijesti

News

Komentari 11

Izgorjelo imanje: 'U 20 minuta nestalo je sve što smo gradili'

Izgorjelo imanje: 'U 20 minuta nestalo je sve što smo gradili'
8

U požaru koji je buknuo oko jedan sat iza ponoći u ponedjeljak ujutro izgorjelo je cijelo imanje osmeročlanoj obitelji iz Gornje Bebrine, nedaleko Slavonskog Broda

VIDEO

U požaru koji je buknuo oko jedan sat iza ponoći u ponedjeljak ujutro izgorjelo je cijelo imanje osmeročlanoj obitelji iz Gornje Bebrine, nedaleko Slavonskog Broda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

– Majka, koja spava u dvorišnoj zgradi, primijetila je na prozoru odbljesak neobičnog svjetla, digla se i imala je što vidjeti, cijeli štagalj je bio u plamenu. Došla je na naša vrata kuće u kojoj smo spavali supruga, sin, snaha, kćer i dvoje unučadi, lupala je po vratima i zvala u pomoć. Da nas nije uspjela dozvati svi bi izgorjeli – rekao je Stjepan Lukačević, vlasnik imanja.

– Prvo što mi je bilo na umu je da spasim unučad, uzeli smo ih iz njihovih toplih kreveta zamotali u deke i odnijeli kod susjeda preko puta. Vratio sam se u dvorište, sve je bilo u plamenu, vatra je uz štagalj zahvatila i pola drugog gospodarskog objekta i nezaustavljivo se širila prema kući do ceste. Nekako sam uspio zatvoriti plin, potom smo iz dvorišta izvezli automobile da ne bi došlo do eksplozije rezervoara za gorivo. Uspio sam i traktor izvesti. Nažalost izgorjeli su nam krava, krmača, dvije svinje, pas, lovačka kujica i mali pilići. U roku od dvadesetak minuta vatra je progutala sve što su tri generacije gradile, djed, otac i ja. Još uvijek nisam svjestan toga što nam se dogodilo, ne mogu prosto vjerovati, ali najbitnije je da nitko nije nastradao, da smo svi ostali živi.

Na požarište su prvi stigli vatrogasci iz DVD Oprisavci, a zatim iz Garčina i Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda. U ponedjeljak u dopodnevnim satima još u bili na požarištu, gasili su zaostale izvore vatre, dok su djelatnici Elektre sanirali štetu na elektro mreži koja je iznad kuće Lukačvićevih izgorjela. Pored ceste ispred svojih kuća su susjedi, koji ne mogu vjerovati što se njihovim susjedima dogodilo, prvi su priskočili u pomoć, jer obitelj se trenutno nema gdje smjestiti, jer im je sve do temelja izgorjelo.

– Do naše kuće sin je napravio kuću, ali nije dovršena, morati ćemo se nekako snaći da nekoliko prostorija uredimo kako bi se mogli smjestiti dok ne vidimo što ćemo sa imanjem kojega više nemamo – rekao je Stjepan, dok mu se grlo stisnulo gledajući na izgorjelo imanje.

Kada požar bude u potpunosti ugašen inspektor zaštite od požara obaviti će očevid nakon kojeg će se znati zbog čeg je on buknuo, premda se sada pretpostavlja da su uzrok električne instalacije i da je požar izbio u štaglju u kojemu se nalazilo blago.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21