Obavijesti

News

Komentari 11

Izgorjelo imanje: 'U 20 minuta nestalo je sve što smo gradili'

Izgorjelo imanje: 'U 20 minuta nestalo je sve što smo gradili'
8

U požaru koji je buknuo oko jedan sat iza ponoći u ponedjeljak ujutro izgorjelo je cijelo imanje osmeročlanoj obitelji iz Gornje Bebrine, nedaleko Slavonskog Broda

VIDEO

U požaru koji je buknuo oko jedan sat iza ponoći u ponedjeljak ujutro izgorjelo je cijelo imanje osmeročlanoj obitelji iz Gornje Bebrine, nedaleko Slavonskog Broda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

– Majka, koja spava u dvorišnoj zgradi, primijetila je na prozoru odbljesak neobičnog svjetla, digla se i imala je što vidjeti, cijeli štagalj je bio u plamenu. Došla je na naša vrata kuće u kojoj smo spavali supruga, sin, snaha, kćer i dvoje unučadi, lupala je po vratima i zvala u pomoć. Da nas nije uspjela dozvati svi bi izgorjeli – rekao je Stjepan Lukačević, vlasnik imanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Prvo što mi je bilo na umu je da spasim unučad, uzeli smo ih iz njihovih toplih kreveta zamotali u deke i odnijeli kod susjeda preko puta. Vratio sam se u dvorište, sve je bilo u plamenu, vatra je uz štagalj zahvatila i pola drugog gospodarskog objekta i nezaustavljivo se širila prema kući do ceste. Nekako sam uspio zatvoriti plin, potom smo iz dvorišta izvezli automobile da ne bi došlo do eksplozije rezervoara za gorivo. Uspio sam i traktor izvesti. Nažalost izgorjeli su nam krava, krmača, dvije svinje, pas, lovačka kujica i mali pilići. U roku od dvadesetak minuta vatra je progutala sve što su tri generacije gradile, djed, otac i ja. Još uvijek nisam svjestan toga što nam se dogodilo, ne mogu prosto vjerovati, ali najbitnije je da nitko nije nastradao, da smo svi ostali živi.

Na požarište su prvi stigli vatrogasci iz DVD Oprisavci, a zatim iz Garčina i Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda. U ponedjeljak u dopodnevnim satima još u bili na požarištu, gasili su zaostale izvore vatre, dok su djelatnici Elektre sanirali štetu na elektro mreži koja je iznad kuće Lukačvićevih izgorjela. Pored ceste ispred svojih kuća su susjedi, koji ne mogu vjerovati što se njihovim susjedima dogodilo, prvi su priskočili u pomoć, jer obitelj se trenutno nema gdje smjestiti, jer im je sve do temelja izgorjelo.

– Do naše kuće sin je napravio kuću, ali nije dovršena, morati ćemo se nekako snaći da nekoliko prostorija uredimo kako bi se mogli smjestiti dok ne vidimo što ćemo sa imanjem kojega više nemamo – rekao je Stjepan, dok mu se grlo stisnulo gledajući na izgorjelo imanje.

Kada požar bude u potpunosti ugašen inspektor zaštite od požara obaviti će očevid nakon kojeg će se znati zbog čeg je on buknuo, premda se sada pretpostavlja da su uzrok električne instalacije i da je požar izbio u štaglju u kojemu se nalazilo blago.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a