Obavijesti

News

Komentari 63

'Ne osjećam se krivim, samo me još za potres nisu optužili'

'Ne osjećam se krivim, samo me još za potres nisu optužili'
6

Narkobosu Darku Šariću i njegovoj skupini na teret se stavlja šest spojenih optužnica za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu 2008. i 2009.

VIDEO

Nedavno uhićeni narkobos koji je švercao kokain na tone, Darko Šarić u ponedjeljak je pred sudom u Beogradu rekao da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice. 

-Sve točke su objedinjene u jednu veliku laž. Sve je to velika obmana bivšeg režima, da zamažu svoje lopovluke, i da mene proglase zločincem i ubojicom. U ovoj zemlji ništa nisam uradio, ni mrava nisam zgazio  - rekao je Šarić i dodao da samo još za potres nije optužen. Kako javlja Blic, na suđenje je došla mnogobrojna Šarićeva rodbina, no ne i majka. U pratnji tjelohranitelja stigla je i njegova nevjenčana supruga.

Kako javlja RTS, Šarić je na početku ročišta prilikom iznošenja osobnih podataka kazao da je srpski državljanin, ali da su ga se svi odrekli. Kazao je i kako je imao slovačko državljanstvo, ali da misli da ga više nema.

Na pitanje kako se izdržava i što ima od imovine, odgovorio je da nema ništa te da ga sada izdržava država. Pritom je pohvalio zatvorskog kuhara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šest spojenih optužnica za krijumčarenje droge

Šariću se ne teret stavlja čak šest spojenih optužnica u ovom postupku, pišu mediji u Srbiji.  Ovo je njegovo prvo pojavljivanje pred Specijalnim sudom gdje će se njemu i pripadnicima njegove kriminalne skupine suditi za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu 2008. i 2009.

Prva optužnica protiv Šarića podignuta je prije točno četiri godine zbog zaplijene 2174 kilograma kokaina u vodama Urugvaja, a na tu optužnicu dodane su i tri kasnije podignute protiv novih pripadnika Šarićeve skupine.

Podignuta je i optužnica za transport i skladištenje 320 kilograma kokaina, koji je u rujnu 2008. zaplijenjen u Italiji. Optužnica podignuta u ožujku 2011. odnosi se na pokušaj krijumčarenja 1100 kilograma kokaina u Brazilu kada je kokain isporučen kupcima u Nizozemskoj, ali je zaplijenjen. 

Još je nekoliko optužnica protiv Šarića i njegove skupine poput one za pokušaj isporuke 2100 kilograma kokaina zaplijenjenog kod Milana i posljednja iz listopada 2012. kad su 1 725 kilograma kokaina prevezli iz Argentine u Španjolsku gdje su, prekrcavajući drogu u ribarske brodice radi daljnjeg transporta, uhvaćeni. U Tužiteljstvu za organizirani kriminal kažu da su sve optužnice, osim posljednje, spojene u jedinstveni postupak protiv Šarića.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.