Obavijesti

News

Komentari 272

Izjave Ane Karamarko ne slažu se s onim što u ugovoru piše

Izjave Ane Karamarko ne slažu se s onim što u ugovoru piše
1

Supruga prvog potpredsjednika Vlade rekla je da je raskinula ugovor kad je postalo izvjesno da bi njen suprug mogao postati član Vlade. No ugovor je istekao puno ranije...

VIDEO

Izjave Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, ne slažu se s podacima u ugovoru koji je objavio Nacional. Ana Karamarko je rekla kako je suradnju s tvrtkom Joze Petrovića odnosno lobistom MOL-a raskinula kad je postalo izvjesno da bi njen suprug mogao postati član Vlade. No prema objavljenom ugovoru stoji kako se on sklapa 1. veljače 2013. i istječe 31. siječnja 2015. godine. Tako je u vrijeme kada je ugovor istekao Ana Karamarko još bila Ana Šarić (udala se u svibnju 2015.), parlamentarni izbori nisu bili ni na vidiku, a  tada još njenom današnjem suprugu nije bilo izgledno mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Osim toga, prema ugovoru nije Šarić Karamarko raskinula ugovor nego je on istekao.

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je  da je Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade. To otkriva ugovor o poslovnoj suradnji čija se kopija nalazi u posjedu Nacionala. Da se radi o autentičnom ugovoru i poslovnom odnosu koji je postojao, Nacionalu je potvrdio izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Petrović je, lako moguće upravo novcem koji je primao od MOL-a, plaćao supruzi Tomislava Karamarka 2500 eura mjesečno da za njega prati stanje na energetskom tržištu. 

Prema tom ugovoru, Josip Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza u periodu nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge Ane Šarić, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.