Obavijesti

News

Komentari 18

Izmasakrirali su deset obitelji, no ubojice nikad nisu pronašli

Izmasakrirali su deset obitelji, no ubojice nikad nisu pronašli
6

Majka Lee Mei Ying iz Singapura našla je mrtvu djecu. Netko im je odrubio glave. Ruby iz SAD-a netko je divljački napao i ubio. Prije smrti je rodila mrtvu bebu

VIDEO

Ovo je deset priča o obiteljskim tragedijama. Gotovo cijele obitelji su ubijene, a njihovi ubojice nikada nisu pronađeni...

Majka našla obezglavljenu djecu

Tan Kuen Chai i njegova supruga Lee Mei Ying iz Singapura bili su vlasnici autobusa kojim su djecu vozili u školu. Sami su imali Četvero djece. Kćerkicu Chin Nee koja je išla u vrtić i trojicu sinova - Kok Peng, Kok Hin, Kok Soon - koji su išli u osnovnu školu. 

Supružnici su 6. siječnja 1979. otišli na posao u 6.35 sati. Žena je oko pola sata kasnije tri puta nazvala djecu kako bi ih probudila da odu u školu. Nitko se nije javljao. Nazvala je susjeda. On je otišao do kuće i kucao po vratima. Nitko mu nije odgovarao. Kada su se otac i majka vratili tri sata kasnije s posla, Mei Ying pronašla je mrtva tijela djece u kupaonici. Djecu je netko najvjerojatnije ubio nožem i odrubio im glave. Nije bilo znakova provale, a osim nekoliko mrlja krvi u sudoperu stan je bio čist. Ništa nije ukradeno. 

Policija je pretpostavila da je ubojica poznavao obitelj. supružnici su kasnije primili čestitku za kinesku novu godinu. Bila je potpisana sa "ubojica". U čestitki je bila fotografija djece kako se igraju, a "ubojica" se rugao supružnicima da sada više neće moći imati djece. Očito je znao da Lee ima problema sa začećem. Istražitelji su priveli i ispitali više ljudi, ali protiv nikoga nisu imali dovoljno dokaza da ga optuže za ubojstvo. 

screenshot/YouTube

Ubojstva koja su izazvala masovni strah

Robert Sims, njegova žena Helen i najmlađa kći Joy su 22. listopada 1966. slušali na radiju prijenos utakmice američkog nogometa između koledža Floride i Mississippija. Obitelj koja je živjela na Floridi imala je i dvije starije kćeri Jeanie i Judy koje su tu večer bile vani i čuvale djecu roditelja koji su otišli na utakmicu. Oko 23 sata Jeanie je došla kući i u spavaćoj je sobi našla mrtve roditelje i sestru. 

Ležali su na podu, usta su im bila začepljena, a ruke i noge vezane užetom. Netko im je više puta pucao u glavu. Helen je preživjela napad, ali je pala u komu i umrla. Djeca za Halloween nisu smjela van, žene su išle na tečajeve samoobrane. Nije bilo trakova provale u kuću, a glavni osumnjičeni je bio pastor C.A. Roberts. Helen je za njega radila i dala je otkaz nekoliko dana prije ubojstva pa se sumnjalo da su bili u vezi. No C.A. Roberts je imao dobar alibi. 

Viđen je na utakmici jer je bio član sveučilišne momčadi Floride. Kasnije se sumnjalo i na par tinejdžera. Navodno su imali čudne stavove prema smrti i pogrebima, a djevojka se bila jako interesirala za slučaj. Ipak, nikada nisu optuženi, a slučaj nikada nije riješen. 

Ubio ih pa podmetnuo požar

Vatrogasci su 21. siječnja 1962. stigli u dom Edwarda i Christine Maps. Pozvali su ih susjedi zbog požara. Ženi su našli bez svijesti i s modricama, a muškarac je nestao. Tijelo njihove kćeri Julije Louise koja je tada bila beba bilo je prekriveno dekama. Christine su odvezli u bolnicu gdje je umrla sljedeće jutro. Obdukcija je pokazala da ju je netko udario po glavi. Požar je bio podmetnut kako bi prikrio ubojstvo. 

Edwarda su tražili. On je bolovao od šizofrenije. Dokumenti i osobne stvari su mu bile u kući pa su istražitelji pretpostavili da nije otišao daleko i nadali su se da će ga brzo naći. No nikada ga nisu našli.  Henry Evans, njegov prijatelj, primio je Edwardov poziv nekoliko dana nakon nestanka. Rekao mu je da ne može na policiju, a na kraju poziva mu je rekao neka pozdravi Juliju. 

Edward Maps je 1971. službeno proglašen mrtvim. Mnogi su vjerovali i da je on bio žrtva. Sumnjalo se da ga je možda oteo i ubio otac supruge Robert Wolbach. Robert je bio nasilan i protivio se braku, a njegova je žena jednom rekla da misli da je Edward mrtav, ali to nije pobliže objasnila. 

Screenshot/Pennsylvania Missing Person

Zavezao ih i u usta ugurao čarape

Jerry Bricca, inženjer kemije, je 25. rujna nakon posla otišao kupiti mlijeko za ženu Lindu i kćer Debbie. Kući u Cincinnati je stigao oko 20 sati. Iznio je smeće i razgovarao sa susjedom koji je šetao psa, a onda je otišao u kuću. Debbie sljedeće jutro nije došla u školu, a Jerry nije bio na letu za zapadnu Virginiju gdje je trebao otputovati poslom. Pas im je lajao cijeli dan, a kante za smeće nisu micane pa su se prijatelji i susjedi zabrinuli. 

Dva prijatelja Dick Meyer i Dick Janszen ušli su u kuću i osjetili smrad. Pozvali su policiju koja je našla Debbie mrtvu u spavaćoj sobi te supružnike u njihovoj spavaćoj sobi. Lindino tijelo je bilo na Jerryjevom. On je u ustima imao uguranu čarapu. Bili su zavezani. Sve troje netko je izbo na smrt. Nije bilo novčanika niti novina od 26. rujna. Neki vjeruju da je bila riječ o pljački, a neki misle da je to bilo smišljeno ubojstvo. 

Susjedi su rekli da je Linda bila nervozna i preplašena nekoliko tjedana prije smrti. Tjedan dana prije ubojstva obitelji Bricca, u  Chicagu je ubijena Valerie Percy. Ubojica nikada nije pronađen, a Valerie i Linda su se družile s istim društvom dok je Linda živjela u Illinoisu.

Screenshot/YouTube/WCPO.com

Otac našao mrtvu ženu i djecu

Wesley Diggs i njegova žena Jean preselili su se 1970. godine iz Harlema u gradić Teaneck u New Jerseyju. Bili su prvi afro-američki par u susjedstvu no svi su prema njima bila prijateljski raspoloženi. Njihova kći Audrey je bila atletičarka, a imali su još troje djece - Allison, Wesleyja Jr. i Rogera. Wesley je bio vlasnik dviju taverni u Harlemu i bio je jako zaposlen. 

Često je radio i po 18 sati dnevno, a nekada je noć prespavao u New Yorku. 6. prosinca 1975. došao je kući i popodne pronašao kći ozlijeđenu u spavaćoj sobi. Izletio je van i počeo tražiti pomoć. Susjed, bolničar, utvrdio da je Audrey mrtva. Pozvali su policiju koja je našla Jean mrtvu u podrumu, Allison na tavanu, a dječake u njihovoj spavaćoj sobi. najmanja djeca su bila u pidžamama pa su istražitelji zaključili da su ubijeni noć ranije. 

Pretpostavlja se da se netko ušuljao u kuću i ubio obitelj. Wesley navodno nije prošao poligraf. Sumnjalo se da policiji nije rekao sve što zna. Navodno je obitelj ubio netko tko mu se htio osvetiti. Wesley je pak tvrdio da je policiji sve rekao. Umro je 1985. godine i nikada nije saznao tko mu je ubio ženu i djecu.  

Masakr na farmi

John Craft je 22. travnja 1920. godine otišao na susjednu farmu u Sjevernoj Dakoti nakon što mu se susjedi obitelj Wolf nije javljala. Vani je bilo i rublje iako je vrijeme bilo loše. Farmeru je to bilo sumnjivo. Jacoba Wolfa i njegove kćeri Mariju i Ednu našao je skrivene u sijenu i prašini kako ih osakaćuju svinje. Tijela Jacobove žene, rođakinje, susjeda Jacoba Hofera ostale djece supružnika Berthe, Lydie i Marthe pronađena su u podrumu kuće. 

Pokolj je preživjela jedino osmomjesečna beba, Emma Wolf. Bila je u kolijevci i nije bila ozlijeđena. Martha je ubijena sjekirom, a ostale žrtve su ubijene hicima iz oružja. John Layer, susjed obitelji je uhićen i optužen za ubojstvaNavodno je Wolf potegnuo na njega oružje dok su se svađali. 

Tvrdio je da je Wolfu htio uzeti oružje, a onda je slučajno ubio Hofera i Jacobovu ženu. Onda je ubio Jacoba i djecu. Kasnije je u zatvoru promijenio iskaz. Rekao je da nema dokaza protiv njega. Rekao je da ga je policija cijeli dan maltretirala i tukla te tjerala da prizna. Do svoje smrti 1925. je tvrdio da je nevin i pokušao je slučaj "progurati" na viši sud. Iako je slučaj zatvoren mnogi misle da je Layer bio nevin i da je korumpirana policija ubojstvo "prišila" prvoj žrtvi koja im se našla na putu.

Divljački napao trudnicu pa je rodila

Joeann Dardeen je 17. listopada 1987. nazvala policiju i zamolila ih da provjere pokretni dom u kojem je stanovao njezin sin Illinoisu. Keith Dardeen živio je s trudnom suprugom Ruby i trogodišnjim sinom Peteom. Tog jutra nije došao na posao. Policija nije našla Keithov auto. Našla je mrtvu Ruby koju je netko divljački napao te je rodila. I curica je bila mrtva. Pete je bio pretučen na smrt. 

Policija je pretpostavila da je Keith ubojica, a onda su ga našli mrtvog. Netko ga je ubio hicima u glavu, a ubojica mu je unakazio genitalije. Nastale su razne teorije. Prema jednoj Keith je bio gay i ubijen je zbog afere. Drugi su tvrdili da je Ruby kriva. Neki su pretpostavljali da su obitelj ubili sotonisti. Godine 2000. zbog ubojstva djevojčice (10) uhićen je serijski ubojica Tommy Lynn Sells. Rekao je da je ubio i obitelj Dardeen. 

Tommy je dva desetljeća putovao zemljom i  ubijao, a tvrdio je da je Keitha upoznao na benzinskoj postaji. Otišao je s njim kući nakon što ga je Keith pitao da li se želi seksati s njim i njegovom ženom. No obitelj i prijatelji su posvjedočili da Keith nije bio takav. Rekli su i da se osjećao nesigurno zbog zločina u okolici te da se planirao odseliti sa ženom i djecom. Tvrdili su i da nikada ne bi u kuću pustio stranca.  

Screenshot/YouTube/ABCNews

U bačvama našli ženu i tri curice

Lovac je 10. studenog 1985. godine pronašao metalnu bačvu u blizini Bear Brook State Parka u New Hampshireu. Primijetio je da je iz nje ispala vreća. U veći je pronašao djelomično raskomadana i gola tijela mlade žene i djevojčice. Policija je zaključila da su žrtve u rodu i da ih je netko na smrt pretukao. Iako nikada nije službeno potvrđeno, jer žrtve nisu identificirane, pretpostavljalo se da su bile majka i kći. 

Godine 2000. policijski je načelnik dobio zadatak da pokuša riješiti taj slučaj. Vratio se na mjesto gdje je bačva pronađena i tada je našao još jednu. I u njoj su bila tijela dviju ženskih žrtava. DNK test je pokazao da je curica koja je imala dvije ili tri godine bila u rodu sa ženom koja je pronađena 1985. 

Druga curica, stara između tri i pet godina navodno nije bila u rodu sa žrtvama. Pretpostavilo se da su sve četiri žrtve ubijene između kasnih 1970-ih i ranih 1980-ih. Dosad nisu identificirane, ali se prema stanju zubi djevojčica zaključilo da vjerojatno potječu iz siromašne obitelji. 

screenshot/YouTube

Obitelj izrešetali mecima

James Boles, njegova žena Darlene i sinovi Robert i Thomas su se 13. kolovoza 1965. preselili u Crestline u Kaliforniji. Nakon što se cijeli vikend nikome nisu javljali, Jamesova majka je nazvala rođake i zamolila ih da provjere što se događa. Saznalo se da nitko nije bio u vezi s njima od dana kada su se preselili. Floyd, brat Darlene se ponudio da ode u Crestline i vidi gdje je obitelj. 

Kad je došao do kolibe kroz prozor je vidio jazavčara, kućnog ljubimca, kako leži na kauču u lokvi krvi. Četiri je tijela našao u spavaćoj sobi. Svakog člana obitelji netko je više puta izrešetao mecima. Susjedi su u noći ubojstva imali glasnu zabavu pa vjerojatno zato nisu čuli pucnjavu niti vrištanje. Rekli su samo da su vidjeli dva automobila parkirana ispred kolibe koja nisu bila u vlasništvu obitelji. Iduće godine slučaj je obustavljen jer policija nije imala dokaza niti sumnjivaca. 

George Robert Stewart je bio osumnjičen za ubojstva i navodno nije prošao poligraf. Njega su istraživali i oko drugih neriješenih ubojstava u Alabami. No dokazao je da je u vrijeme ubojstva obitelji Boles bio u New Orleansu pa je pušten. 

Muž je imao pomagača?

Jon Feeney, učitelj znanosti, je u veljači 1995. otišao na konferenciju u Mississippi. Kada se vratio saznao je da je njegova obitelj noć ranije ubijena. Njegovu ženu Cheryl i sina Tylera netko je na smrt pretukao. Kćerkicu staru godinu dana ubojica je zadavio žnirancima. Jon je postao sumnjivac. 

Istražitelji su utvrdili da je bio nevjeran ženi, a nitko nije mogao potvrditi da je bio na konferenciji. Utvrdili su i da je nakon ubojstava unovčio 500.000 dolara vrijednu policu životnog osiguranja i osiguranja imovine. Uhićen je i sudili su mu. No Jon je oslobođen jer nije bilo dovoljno dokaza protiv njega. I dalje se spekuliralo da je umiješan u ubojstva. Tyler je prije smrti bio zaražen hepatitisom B pa se nagađalo da je Jon imao pomagača. 

Screenshot/YouTube/KSPRNews
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca