Obavijesti

News

Komentari 525

Karamarko podnosi ostavku na mjesto potpredsjednika u Vladi

Karamarko podnosi ostavku na mjesto potpredsjednika u Vladi
1

Cilj te odluke je da se olakša prikupljanje 76 potpisa ( u utorak je glavni tajnik HDZ-a rekao da imaju 68 ruku) te da se ne odustaje od opoziva premijera Tihomira Oreškovića

VIDEO

Tomislav Karamarko još nam je u ponedjeljak rekao da će podnijeti ostavku na poziciju potpredsjednika Vlade. Učinit će to kako bi nam olakšao preslagivanje i skupljanje 76 potpisa.  To je u utorak rekao za 24sata sugovornik iz vrha HDZ-a, dodavši kako je vodstvo stranke “podržalo Karamarka u njegovoj odluci”. 

Kako doznajemo, Karamarko im je tada rekao da će ostavku podnijeti u srijedu, nakon što Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa objavi svoju odluku o prijavama koje se odnose na poslovanju Karamarkove supruge Ane s konzultantom MOL-a Jozom Petrovićem, ali i na otkriće 24sata da je Karamarko još 2005. bio u vlasničkoj strukturi tvrtke Soboli kada je ona obavljala poslove za Petrovića i Inu.

Na tim je poslovima Karamarko i zarađivao, čak si je isplatio 65.000 kuna dobiti u trenutku kada je već bio šef obavještajne službe.  

HDZ i dalje želi Zdravka Marića za novog mandatara

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što će se dalje događati s Vladom i HDZ-om?  

- HDZ i dalje stoji pri odluci da će novi mandatar biti Zdravko Marić, kaže naš sugovornik i dodaje: 'Bez obzira što Karamarko daje ostavku, Orešković ne može ostati premijer', kaže nam naš sugovornik iz vrha HDZ-a. 

Šef te stranke svojom će ostavkom izbjeći izglasavanje nepovjerenja u Hrvatskom saboru, a prema riječima našeg sugovornika, ‘ovo je odličan potez’. Premda je dio sugovornika tvrdio da će ostavku dati neovisno o odluci Povjerenstva za sukob interesa, doznajemo da to nije posve točno. Naime, prema informacijama koje su u utorak kolale, očekuje se negativna odluka Povjerenstva.  

Ostavka je logični manevar ako je odluka Povjerenstva negativna

Ako je takvu informaciju dobio i Karamarko, i ako je ona točna, onda je njegova ostavka logični manevar da izbjegne izglasavanje nepovjerenja jer bi ga takva odluka politički sasvim uništila. 

Jasno je da je Karamarko podlegao brojnim pritiscima i da više nije imao izbora. Ostavci je, osim čitavog niza medijskih napisa u kojima su razotkriveni sumnjivi poslovi Karamrakove supruge i MOL-ova konzultanta Joze Petrovića, ali i Karamarkove tvrtke Soboli, prethodio i nedavni vrlo kritički uvodnik Glasa koncila, u kojem se izražavaju stavovi vrha Katoličke crkve protiv Karamarka, a traži se čak i njegov odlazak s pozicije šefa HDZ-a.

Most: Ostavka ne znači ništa

Ostavka u Vladi, nagađa se, mogla bi ubrzati i taj proces. U MOST-u su, kako doznajemo, na ovaj Karamarkov potez prilično indiferentni. Zapravo, smatraju da ova ostavka ne znači ništa bez povlačenja zahtjeva za opozivom premijera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 525
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer