Obavijesti

News

Komentari 455

'Ja sam građanski političar, a ne prevrtljivi briselski ćato...'

'Ja sam građanski političar, a ne prevrtljivi briselski ćato...'
13

Ja sam nacionalni, građanski političar, nisam krotki, prevrtljivi briselski ćato i nikad to neću biti, poručio je biračima Zoran Milanović, čelnik SDP-a i kandidat Narodne koalicije

VIDEO

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na predizbornom je skupu Narodne koalcije na splitskoj Rivi u subotu ustvrdio kako je HDZ-ova kampanja pod sloganom "verodostojnost"  krivotvorina i prijevara, a ja, rekao je, nisam niti ću biti "prevrtljivi bruxelleski ćato."

"Ja sam nacionalni, građanski poltičar, nisam krotki prevrtljivi bruxellelski ćato i to nikad neću biti," rekao je Milanović, a oni, koji kampanju vode pod sloganom "vjerodostojnsot", dodao je, ti se "češu tamo gdje ih svrbi, a svrbi ih vejrodostojnost, nemaju je". Oni su "krivotvorina, prijevara", rekao je.

Postoji čista i prljava desnica, čista desnica je, recimo, Angela Merkel, rekao je i naglasio da je s takvim ljudima razgovarao i dogovarao se, "i to super", i u izbjegličkoj krizi. "Ali postoji ova šporka desnica, desnica  netrpeljivosti, etnobiznisa, nacionalnih podjela, koja se svaki put pred izbore u Budimpešti, u Beogradu, na Pantovčaku - ovisno tko je tamo - uhvati u kolo i ruka ruku mije. To ne valja, to nisu prijatelji, ni hrvatskog ni srpskog naroda, to su provokatori i prevaranti i oni koji im služe," istaknuo je Milanović dometnuvši kako je dosta "muljanja i svađanja naroda."

"Oni koji su prodali Inu i koji se zalažu za prekid arbitraže s Molom i dan danas su na vrhu liste HDZ-a. Mi smo započeli prije tri godine svođenje računa s Molom", rekao je. "Nikad ne kažem s Mađarima jer Mađari su narod; i nikad ne kažem Srbima, nego kažem 'beogradska čaršija, desničarska vlast', tako je govorio Radić, tako su govorili antifašisti, tako govorimo mi jer to nikoga ne vrijeđa i ne unizuje," istaknuo je pritom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Narodna koalcija će vratiti  Inu Hrvatskoj i to na čist i pravni način, istaknuo je.

"Narodna koalicija zna razliku između zapadne demokracije i balkanske čašrije"

"Kad vidim, ne Mađari nego aktualna mađarska desničarska vlada koja je zemlju opasala žicom, da navijaju za HDZ, da to javno govore", onda je jasno da je smjer Narodne koalcije "siguran smjer", rekao je. 

Današnji HDZ je "isti HDZ", rekao je i dodao, "nije Kurta nego Murta."

Narodna koalcija zna razliku između prave zapadne demokracije i balkanske čašrije, kojoj "nažalost pripada i dio hrvatske politike i to one koja se naziva nacionalnom", kazao je.

"Mi smo nacionalna, narodna koalcija a ne oni, mi se borimo za nacionalne interese, ali tako da ne ugrožavamo stabilnost, prihode i dobrobit našeg naroda. Samo pokazujemo satav. Ako nemaš stav, što imaš? Plaću od 9000 eura, to se potroši u Bruxellesu," kazao je Milanović.

 Europsku uniju trebamo koristiti na legalan način u interesu Hrvatske, rekao je i naglasio da se zauzima za donošenje odluka tako da one budu koliko god je moguće, kako se izrazio, "najbliže narodu," te da ne idemo po mišljenej u Bruxelles, Beograd, Budimpeštu.

Predsjednik Hrvastke nardone stranke (HNS) Ivan Vrdoljak je poručio da ako 11. rujna na izborima pobjede Most i HDZ, "dobit će potvrdu da su radili dobro, a nije bilo dobro, bilo je loše, povukli su nas nazad, rekao je Vrdoljak.

"Što radi HDZ sa svojim bivšim predsjednicima? Ili ih strpa u zatvore ili ih pobaca po otocima da se ne vide. Odreknu se svoje povijesti i vrijednosti. Ja se nikad nisam odrekao Savke Dapčević Kučar, niti Vesne Pusić niti Radimira Čačića. Oni (HDZ) ne čuvaju sebe a kako će onda čuvati nas," poručio je Vrdoljak.

Predsjednik HSU Silvano Hrelja je istaknu kako sadašnja vlada prisvaja rezultate ranije vlade Kukuriku koalicije. 

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 455
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora