Obavijesti

News

Komentari 89

Jakelić je nemarna, a Opačić i Peđa Grbin su najveći štreberi

Jakelić je nemarna, a Opačić i Peđa Grbin su najveći štreberi
1

HDZ-ova Sandra Jakelić jedina je zastupnica koja ni u kojem obliku nije dostavila svoju imovinsku karticu. Peđa Grbin i Milanka Opačić pak dostavili su je i prije roka...

VIDEO

HDZ-ova Sandra Jakelić jedina je zastupnica koja ni u kojem obliku nije dostavila svoju imovinsku karticu i nije joj prvi put.

Kao načelnicu Općine Rogoznica Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa čak ju je dva puta kažnjavalo s po 10.000 kuna za isti propust. Naime, 2009. morala je platiti kaznu kao i ostalih 291 načelnik i gradonačelnik koji su ignorirali Povjerenstvo te nisu popisali imovinu. Isto je napravila i 2014. kad je morala u pet obroka platiti 10.000 kuna zbog ignoriranja naputaka. 

POGLEDAJTE VIDEO: Saborski zastupnici često griješe s imovinskim karticama

Pokretanje videa...

00:18

No u Povjerenstvu su prilično tolerantni jer neposlušnicima čak dva puta šalju upozorenje da izvrše svoje obaveze. Jakelić se očito na sve oglušila, a isto ponavlja i sad kao izabrana zastupnica. S obzirom na popis imovine koji je dostavila nakon druge kazne, teško se može reći da joj je namjera nešto sakriti. Napisala je krajem 2014. da volonterski radi kao načelnica, za što prima naknadu od 3000 kuna. Do 2014. je radila za godišnju plaću od 60.000 kuna u Ugostiteljskom obrtu Siesta. 

U Šibeniku je naslijedila stan od 45 kvadrata vrijedan 370.000 kuna. Posjeduje i građevinsko zemljište od 270 kvadrata vrijedno 200.000 kuna. Ostale rubrike su prazne. Osim nje, još se čeka 20 zastupnika koji su na dužnost stupili s 28. prosincem 2015. godine, a koji još nemaju objavljeno što posjeduju.

- Zakonski ne kasne jer za većinu čekamo da nam stignu povratnice od krajnjeg upozorenja. Kad nam se vrate, počinje teći njihov krajnji rok od 15 dana da isprave što trebaju. Svi oni su u nekom obliku dostavili kartice, no pogriješili su ili u brojkama ili u slovima pa to trebaju ispraviti - pojašnjavaju u Povjerenstvu. Među ponavljačima su: Mirko Rašković, bivši SDSS-ovac, Ivan Domagoj Milošević (HDZ), Milijan Brkić (HDZ), Damir Mateljan (SDP), nezavisni Furio Radin, Stipe Petrina, Reformist Radimir Čačić i ostali. 

S obzirom na to da se nisu svima isti dan slale “opomene” čije povratnice još nije zaprimilo Povjerenstvo, ne zna se ni kad im je krajnji rok da dostave ispravke. Ipak, treba napomenuti i najažurnije zastupnike jer i takvih ima. Najveći “štreber” među njima je SDP-ovac Peđa Grbin. On je, čini se, prvi dostavio pravilno ispunjenu karticu, i to u roku od 14 dana otkad mu je započeo mandat u novom sazivu Sabora. Zarađuje mjesečno 17.892,86 kuna kao zastupnik. 

Nema kredita, ali ima ušteđevinu od 101.000 kuna. Posjeduje stan u Puli od 84 kvadrata vrijedan 750.000 kuna. Dobio ga je darovnim ugovorom. A vozi se u Toyoti Corolla Verso iz 2007. koju je procijenio da vrijedi 50.000 kuna. Uz to, ima i dionice HT-a i Adris grupe. Od bivših ministara, kojima rok za predaju kartice još nije istekao, jedina je svoju dužnost obavila Milanka Opačić. 

Ona je čak deset dana prije smjene u ministarstvu dostavila svoje podatke. S obzirom na to da HDZ-u nije bilo jasno trebaju li kartice dostavljati i zastupnici koji su dužnost obavljali nekoliko dana, Povjerenstvo je posebno odgovorilo na njihova pitanja: Svi trebaju dostaviti kartice, makar bili zastupnici jedan dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava