Obavijesti

News

Komentari 27

Jandroković vjeruje u pobjedu HDZ-a u Gradu Splitu i županiji

Jandroković vjeruje u pobjedu HDZ-a u Gradu Splitu i županiji
1

Jandroković je u Splitu bio na sastanku  županijskog odbora HDZ-a o lokalnim izvorima u svibnju, a u izjavi novinarima istaknuo je da je Ževrnja izvrstan kandidat i čovjek

VIDEO

U Splitsko-dalmatinskoj županiji HDZ je najjača politička stranka, a to će pokazati i rezultati na predstojećim lokalnim izborima, izjavio je u nedjelju u Splitu glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, dodavši kako vjeruje da će tu županiju i dalje voditi sadašnji župan Zlatko Ževrnja, koji ju je značajno unaprijedio.

Jandroković je u Splitu bio na sastanku  županijskog odbora HDZ-a o lokalnim izvorima u svibnju, a u izjavi novinarima istaknuo je da je Ževrnja izvrstan kandidat i čovjek.

Osim na županijskoj razini, HDZ vjeruje i u izbornu pobjedu Andre Krstulovića Opare za splitskog gradonačelnika, rekao je glavni tajnik HDZ-am, dodavši da je Krstulović Opara "kvalitetan, najbolji kandidat koji se kloni demagogije i populizma, te vrlo artikulirano govori o tome što Splitu treba".

U stranci su optimisti i očekuju da će HDZ zadržati vlast u općinama i gradovima u kojima su i do sada bili na vlasti, a u onim sredinama gdje to nije bio slučaj, očekuju ozbiljnu političku borbu i još nekoliko pobjeda na lokalnim izborima, kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit novinara je li HDZ u Splitu razgovarao sa Željkom Kerumom o koaliciji,  Jandroković je rekao da nema tih informacija i misli da nisu točne, dodavši da je HDZ najjača politička snaga i sigurno će ostvariti izbornu pobjedu. Napomenuo je će se o koalicijama razgovarati u idućem razdoblju.

 Jandroković je također osudio pojavu neprimjerenih naljepnica  "Serbian family tree" (Srpsko obiteljsko stablo) s obješenim ljudima u Vukovaru,  dodavši da su to danas osudili i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i mladež HDZ- a jer je riječ  o nečemu što je neprimjereno i neprihvatljivo.

Komentirajući današnje postrojavanje 50-tak  pripadnika Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražena Keleminca u Zagrebu, kojeg je policija i uhitila zbog kršenja javnog reda i mira,  Jandroković je kazao da nema detaljnijih informacija o tome jer je bio u Metkoviću, Opuzenu i Dubrovniku, ali je naglasio da je "svako isticanje simbola totalitarnog režima, pa tako i fašističkog neprihvatljivo i zaslužuje osudu, te treba biti sankcionirano u skladu sa zakonom".

Odgovarajući na pitanje jesu li veće šanse da će HDZ nakon izbora koalirati s Mostom s obzirom da su trenutno partneri na nacionalnoj razini, Jandroković je rekao kako su s njima ostvarili politički dogovor da suradnja koalicije na državnoj razini ostane čvrsta i nakon lokalnih izbora.

"Tijekom ovih lokalnih izbora bit će manjih ili većih napetosti, posebno u krajevima kao što je Splitsko-dalmatinska ili Dubrovačko-neretvanska županija, no dogovor je takav da bez obzira što će se ovdje voditi političke borbe, vladajuća većina u Hrvatskom saboru i Vlada budu stabilne. Naša će stranka biti otvorena za post izborne koalicije i za dogovor tamo gdje postoje zajednički interesi i gdje imamo takve ljude koji su spremni na suradnju", zaključio je glavni tajnik HDZ-a Jandroković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...