Obavijesti

News

Komentari 77

Skupština Podravke: Opozvani su Mate Crkvenac i Ivo Družić

Skupština Podravke: Opozvani su Mate Crkvenac i Ivo Družić
3

Odgovarajući na novinarski upit, da je to presedan da ministar predsjeda skupštinom, Marić jer kazao kako je to dokaz da odgovornosti države koja ozbiljno drži do kompanije...

VIDEO

Par minuta prije 13 sati u utorak je završetka Skupštine dioničkog društva Podravke, koja je trajala 50-tak minuta. Pred okupljene novinare izašao je ministar Goran Marić, koji je predsjedavao skupštinom i predsjednik Nadzornog odbora Podravke, Dubravko Štimac.

- Skupština je imala samo dvije točke dnevnog reda. Opoziv dvojice članova NO Mate Crkvenca i Ive Družića, te imenovanje četiri nova člana NO, i velikom većinom od oko 98 posto su bili za te odluke. Mandat će im trajati do 2018. godine kada traje i ostalim članovima – kratko je kazao Marić. 

Odgovarajući na novinarski upit, da je to presedan da ministar predsjeda skupštinom, Marić jer kazao kako je to dokaz da odgovornosti države koja ozbiljno drži do kompanije. Pojasnio je da RH ima tri od devet članova NO, dok fondovi imaju pet, a mali dioničari odnosno radnici jednog.

Predsjednik NO, Dubravko Štimac, je kazao kako će se tijekom dana sastati Nadzorni odbor i nastaviti sa radom. Nakon razgovora s članovima NO zauzeti će se stav o novoj Upravi, jer staroj izlazi mandat. U odgovoru na pitanje odlazi li s čela Podravke Zvonimir Mršić, Štimac je rekao da ništa ne može potvrditi, jer se prvo mora sastati NO. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Luka Burilović izabran za Štimčeva zamjenika

Nakon Skupštine, održana je i konstituirajuća sjednica Nadzornog Odbora Podravke, na kojoj jer za zamjenika predsjednika, Dubravka Štimca, izabran Luka Burilović. Dok su ostala tri nova člana Marko Kolaković, Slavko Tešija i Damir Grbavac. Burilović je novinarima da će se u srijedu u 16 sati održati sjednica NO na kojoj će se izabrati  nova četveročlana Uprave. 

- Sve su opcije otvorene i zasada ne možemo ništa konkretno reći do sutra kada ćemo donijeti kvalitetno rješenje – kazao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore, ne želeći komentirati rad dosadašnje Uprave načelu sa Zvonimirom Mršićem. 

Je li nekome cilj odnijeti Podravku iz Koprivnice?

- Pitanje svih pitanja uoči današnje Skupštine Podravke je koja je želja. Je li nekome samo cilj nametati samovolju i danas – sutra odnijeti Podravku iz Koprivnice ili Koprivnicu iz Podravke. Ljudi koji dođu u Koprivnicu znaju što nama znači ona izreka bez Podravke nema Koprivnice i bez Koprivnice Podravke – kazao je okupljenim novinarima, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, u utorak nekoliko minuta prije 12 sati za kada je najavljena Skupština Podravke. 

Jakšić je kazao kako je u pripremi Skupštine napravljeno jako puno presedana, koji se nisu događali ni u nekim puno mračnijim vremenima, kad je bio jednopartijski sustav. Danas se ima prilike vidjeti da ministar Goran Marić, dolazi predsjedati skupštinom dioničkog društva koje posluje na burzi, a da mu nije pozna ni paletu proizvoda kompanije. 

Jakšić kaže kako je to loša poruka investitorima i poslovnoj zajednici i ovim krajevima, jer očigledno ministar ne zna, da predsjednik skupštine nema onu zlatnu dionicu. Odnosno zlatni glas. 

- Ovo je ponižavanje Koprivnice, Podravine i Podravke, jer na kraju ispada, da nitko od malih dioničara, ili iz kompanije nije dovoljno sposoban da predsjeda skupštinom danas – žestoko se usprotivio načinu pripreme skupštine. 

Odgovarajući na novinarski upit što očekuje od izbora novog NO i predsjednika Uprave, Jakšić nije krio nezadovoljstvo kazavši kako nitko nije pitao male dioničare Podravke, koji su dizali kredite i kupovali dionice. Jer su Koprivničanci stvarali kompaniju ni ne može se sve stavljati u isti koš. Isto je napravljen presedan prilikom najave u medijima da će NO imenovati novog predsjednika Uprave u imenu Marka Kolakovića, jer je on dobio potporu na GO HDZ-a. 

- Ako pogledamo poslovnu logiku, sve afere i sva „čerupanja“ Podravke posljednjih 25 godina onda vidimo da je do njih doveo HDZ-e. Sada imamo kraj petogodišnjeg mandata onda vidimo da nakon HDZ-ovog razdoblja imamo rast dobiti, prihoda i otvaranje novih tržišta i definitivno je kompanija s najvećim potencijalom u Hrvatskoj i po tome definitivno treba ostati stara Uprava koja je to napravila – poručio je Jakšić. 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21