Obavijesti

Promo sadržaj

Jedan od najbrutalnijih sukoba na filmskom platnu na vrhuncu

Jedan od najbrutalnijih sukoba na filmskom platnu na vrhuncu
1

Teško je vjerovati da je od prvog nastavka akcijske horor franšize „Underworld“ prošlo skoro punih 14 godina. Kada se taj film 2003. godine započeo prikazivati u kinima malo tko je mogao pretpostaviti da će se upravo iz njega izroditi jedan od najdugovječnijih filmskih serijala 21. stoljeća

U svim dosadašnjim nastavcima glavnu ulogu tumačila je super seksi Kate Beckinsale. Filmski partner u u originalu bio joj je Scott Speedman. Selene, prelijepa ratnica, tada biva uvučena u sukob između vampira i Likana. Iako u savezu s vampirima  zaljubi se u Michaela (S. Speedman), čovjeka traženog od strane vukodlaka. Iza kamere Kate je tada  započela romansu s redateljem ovog akcijskog horora Lenom Wisemanom koji je tim filmom na velika vrata ušao u svijet Hollywooda.

 Underworld je u svijetu zaradio skoro 100 milijuna dolara što je bio i više nego dovoljan razlog za snimanje nastavka koji je uslijedio tri godine kasnije. Beckinsale je u međuvremenu snimila akcijsku avanturu „Van Helsing“ s Hughom Jackmanom nakon čega je uslijedila uloga Ave Gardner u filmu Martina Scorsesea „Avijatičar“ s Leonardom DiCapriom. Glavna filmska ekipa nastavka Underworlda iz 2006. g. ostala je manje-više nepromijenjena. Sada već vampirica Selene i poluvukodlak Michael slijede tragove ne bi li otkrili pozadinu sukoba između svoje dvije vrste. Podnaslovljen „Evolution“ ovaj se nastavak pokazao komercijalno uspješnijim i od originala te je na kino blagajnama zaradio preko 111 milijuna dolara.

 

Iako je ostavila otvorena vrata Underworldu Kate se tada okreće potpuno drugačijim žanrovima. Iste godine snima komediju „Klik – za savršen život“ s Adamom Sandlerom, a nakon toga romantičnu dramu „Snow Angels“ sa Samom Rockwellom, krimić „Winged Creatures“ s Forestom Whitakerom i Guyom Pearceom te „Predsjedničku igru“ s Mattom Dillonom.

Nije joj dugo trebalo da ponovno uskoči u ulogu koja joj je u značajnoj mjeri obilježila dotadašnju glumačku karijeru. No u „Underworld: Pobuna Likana“ iz 2009. godine Selene je u potpuno drugom planu. Priča ovaj put prati lik Sonje koju je utjelovila njezina sunarodnjakinja Rona Mitra. Iako je došlo do promjene redatelja i nekoliko glavnih glumaca (Scott Speedman više se ne pojavljuje) okosnica radnje i dalje je stoljećima dug sukob između aristokratskih vampira i svojevremeno njihovih sluga Likana. Komercijalno i dalje uspješan, ovaj nastavak ostvario je ponešto slabiji komercijalni rezultat od svojih prethodnika. To je bio znak producentima da publika želi gledati Kate Beckinsale u glavnoj, a ne epizodnoj roli.

 Godine 2012. Selene se vraća na velika vrata. U prigodno podnaslovljenom nastavku „Buđenje“ ljudi otkrivaju postojanje vampira i Likana i rat koji prijeti opstanku obje vrste započinje dok Selene predvodi bitku protiv čovječanstva. Publika je odlično reagirala na ovaj pretposljednji film iz Underworld serijala koji je na svjetskom box officeu zaradio preko 160 milijuna dolara.

Kate Beckinsale zaželjela se tada odmora od uloge vampirice te se ponovno okreće drugačijim filmskim projektima. Iz te faze njezine karijere vrijedi izdvojiti svojevrsni remake „Total Recall: Potpuno sjećanje“ s Colinom Farellom, Jessicom Biel i Bryanom Cranstonom.   

Zanimljivo je da su se svi  dotadašnji nastavci Underworld serijala snimali u identičnom vremenskom razmaku od po 3 godine. No kako bismo dočekali najnoviju priču iz ove planetarno popularne akcijske horor franšize ovaj put morali smo se strpiti nešto dulje.               

UNDERWORLD: KRVAVI RATOVI jučer se počeo prikazivati u domaćim kinima i to čak više od mjesec dana prije otvaranja u Americi i Velikoj Britaniji. Ovaj put doznat ćemo hoće li okončati dugogodišnji sukob između vampira i Likana jednom zauvijek. Radnja petog dijela nastavlja se točno tamo gdje je radnja prethodnog, „Underworld: Buđenje“ završila. Likani su u međuvremenu pronašli novog vođu – Mariusa koji je u njihove redove unio fanatičan osjećaj svrhe i discipline. Marius neće prezati pred ničim kako bi pronašao Selene i domogao se njezine krvi koja bi ga mogla učiniti najmoćnijim stvorenjem na Zemlji…

Uz Kate Beckinsale u „Krvavim ratovima“ glavne su uloge ostvarili Theo James (filmski serijal „Različita“), Lara Pulver („Na rubu sutrašnjice“), Tobias Menzies (televizijske serije „Outlander“ i „The Night Manager“) te James Faulkner i Charles Dance (televizijska serija „Igra prijestolja“).

Dosadašnja četiri nastavka akcijske horor franšize UNDERWORLD na svjetskim su kino blagajnama utržila gotovo 500 milijuna dolara, a sudeći po najavama, spektakularnim akcijskim scenama i dosad najkvalitetnijim vizualnim efektima s razlogom iščekujemo da „Krvavi ratovi“ postave nove standarde kada su ovaj žanr i serijal u pitanju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.