Obavijesti

News

Komentari 23

Jedini je Afrikanac u društvu najbogatijih: Evo čime se bavi

Jedini je Afrikanac u društvu najbogatijih: Evo čime se bavi

Aliko Dangote najbogatiji čovjek u Africi ali i najbogatiji crnac na svijetu. Bogatstvo mu se procjenjuje na 14,3 milijarde dolara što je jednako 2,5% BDP-a Nigerije...

VIDEO

Nigerijski kralj šećera, brašna i cementa Aliko Dangote (59) najbogatiji je čovjek u Africi i jedini crni milijarder među 50 najbogatijih ljudi na svijetu. Posjeduje plantaže i cementare u Zambiji, Senegalu, Tanzaniji i Južnoj Africi. Bogatstvo mu je procijenjeno na 14,3 milijarde dolara.

Velika i neispunjena želja ovog basnoslovno bogatog Nigerijca je kupiti nogometni klub Arsenal. Pokušao je to napraviti prošle godine , kao i 2010. ali na njegovu veliku žalost nije uspio

 - I dalje se nadam da ću jednog dana uspjeti kupiti Arsenal. To mi je životni san. Imam spremnu strategiju - kazao je Dangote.

Jako ga kao filantropa cijeni Bill Gates te ističe kako je on čovjek koji je stalno u potrazi za načinom kako premostiti jaz između privatnog biznisa i javnog zdravlja. Ovaj afrički multimilijarder je uz pomoć Billa Gatesa postigao veliki uspjeh u svojim aktivnostima u afričkom zdravstvu. On i Gates su svojim angažmanom puno pridonijeli u  iskorjenjivanju dječje paralize. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dana 24. srpnja 2015. godine Nigerija je obilježila punu godinu dana bez ijednog novog slučaja dječje paralize, bolesti koja osakaćuje, a ponekad i ubija oboljele. To je posljednja zemlja u Africi koja je zaustavila širenje ove bolesti. Ovo je velika prekretnica za koju su mnogi mislili da nikad neće doći  - kazao je Gates krajem prošle godine. 

Prije mjesec dana Gates i Dangote najavili su dati 100 milijuna dolara u borbi protiv pothranjenosti u Nigeriji, najmnogoljudnijoj zemlji u Africi. Također su potpisali ugovor koji će sve učiniti kako bi poboljšali zdravstveno stanje stanovništva Afrike.

Dangote je u rujnu prošle godine odlučio investirati u rudarski i energetski sektor Zimbambvea čije se gospodarstvo nalazi u ozbiljnoj krizi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a