Obavijesti

News

Komentari 55

Još u bijegu: Od poštenjačine pa do maskiranog razbojnika

Još u bijegu: Od poštenjačine pa do maskiranog razbojnika
1

Vedran Brljević , radeći 2008. kao zaštitar Klemm Securityja, vratio je izgubljeni novčanik s 38.500 kuna. Pet godina kasnije sudjelovao je u pljački kolega u Zaprešiću...

VIDEO

Vedran Brljević (39) u odsutnosti na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog sudjelovanja u razbojničkom prepadu na kolege zaštitare Klemm Securityja 30. kolovoza 2013. u krugu tvrtke Dubravice u Zaprešiću.

Brljević, koji je u trenutku razbojstva radio kao zaštitar Klemm Securityja, tada je s još dvojicom izveo spektakularni prepad na neblindirani zaštitarski Citroën C3, iz kojeg su ukrali 663.466 kuna utrška. Naime, prema prethodnom dogovoru s kolegom zaštitarom Klemm Securityja Goranom Kovačićekom, koji je bio upoznat s vremenom i načinom prijevoza novca vozilima tvrtke, Brljević, Anđelko Sudarić i Miroslav Markovanović osmislili su plan kako se domoći novca.

Dok ih je Markovanović čekao u vozilu, Sudarić, maskiran motociklističkom kacigom i naoružan pištoljem, te zamaksirani Brljević u 13 sati su iskočili iz teternog vozila i prišli zaštitarima - Goranu Kovačićeku i Enesu Ćustiću dok su ulazili u Citroën C3 s utrškom iz Dubravice. Nakon što su ih razoružali, uzeli su dva spremnika za novce u kojimu su bili utršci Dubravice, Vip-neta i Mark&Spencera, u kojima je bilo 636.466 kuna, i dva službena pištolja zaštitara marke HS-9, čime su Klemmm Security oštetili za 680.000 kuna.

Ostali su se nagodili s tužiteljstvom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mostarac Brljević, koji se nalazi na Interpolovoj tjeralici, nedostupan je hrvatskom pravosuđu pa mu se u odsutnosti sudilo na Županijskom sudu u Zagrebu. Njegova trojica partnera u zločinu osuđeni su za ovaj razbojnički prepad još prije nekoliko godina. S tužiteljstvom su se nagodili na kazne od dvije do četiri godine zatvora. Brljevićev odvjetnik Tihomir Mišić tvrdi da je njegov klijent nevin te će se žaliti na nepravomoćnu presudu. Pet godina prije ovog razbojstva u gotovo svim medijima Brljević je osvanuo kao poštenjačina koja je 10. rujna 2008. ni ne trepnuvši čovjeku vratio 38.500 kuna.

U trgovini City Centera One u Zagrebu navijač je prije nogometne utakmice “vatrenih” s Engleskom u trgovini Peek&Cloppenburg zaboravio 5400 eura i putovnicu.

Vedran je s kolegom pregledao sadržaj torbice koju su našli na polici s robom. Pronašli su broj mobitela Žarka Lovrića iz Gruda (BiH).
- Bio je na stadionu kad smo ga nazvali. Dojurio je u trgovinu. Novac ga nije toliko razveselio koliko putovnica. Rekao je da često gubi novac, ali bez putovnice se ne bi mogao vratiti kući - ispričao je tad Vedran Brljević za 24sata, a njegov kolega Mario Jakić dodao:

Vratio je novac i putovnicu

- Znam taj osjećaj. I ja sam jedanput izgubio novac i dokumente. Bio sam presretan kad mi ih je neznanac vratio.

Vlasnik je tada poštene zaštitare nagradio s 300 kuna, dok je voditeljica Peek&Cloppenburga rekla da poštene zaštitare neće nagraditi jer je kod njih interno pravilo da vraćaju stvari.

Josip Klemm, vlasnik tvrtke Klemm Security, mjesec i pol dana prije nego što su njegovi djelatnici sudjelovali u pljački kolega u Zaprešiću imao je problema sa svojim zapsolenicima u Rijeci. Zaštitar Tomislav Čuljat iz Rijeke i dvojica njegovih kolega, tzv. vanjskih suradnika angažiranih na poslovima zaštite, Kristijan Hodak i Vedran Prica, završili su u pritvoru osumnjičeni za iznudu ugostitelja i nanošenje teških ozljeda.

- S tim njihovim radnjama tvrtka nije imala ništa, to zna i policija koja ih je dulje pratila. Nanijeli su nemjerljivu štetu ugledu tvrtke i svim djelatnicima. Nas je devet stotina, pošteno radimo svoj posao, trudimo se pružati najbolju zaštitu i sad se ovo događa – rekao je tada Josip Klemm, koji im je odmah dao otkaz, za Večernji list.

Dodao je i da se našao u užasnoj situaciji jer je svojim klijentima morao objašnjavati kako su trojica zaštitara radila na svoju ruku, bez njegova znanja, bilo kakvih saznanja o tome, a kamoli blagoslova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag