Obavijesti

News

Komentari 146

Kajanje nije iskreno: Šapiću za dva ubojstva 27 godina zatvora

Kajanje nije iskreno: Šapiću za dva ubojstva 27 godina zatvora
12

Zbog teškog ubojstva dvojice mladića tijekom izlaska u narodnjački klub u Vojniću 2013. karlovački Županijski sud u utorak je na 27 godina zatvora nepravomoćno osudio Boška Šapića

VIDEO

Na 27 godina kazne zatvora, pet godina više od prve presude, u utorak je u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđen Boško Šapić (24) koji je ubio Alvina Horvatića i  Dejana Vučkovića.

Podsjetimo Šapić je u studenom 2013. godine nakon svađe s Horvatićem, bivšim dečkom njegove tadašnje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec iz auta izvukao nož i na parkiralištu narodnjačkog kluba usmrtio Horvatića i Vučkovića.

sapic

Sudsko Vijeće kojim predsjeda sutkinja Sanda Janković je jednoglasno donijelo odluku da je Šapić kriv za oba kaznena djela, te ga za ubojstvo Alvina osudili na 21 godinu kazne zatvora, a ubojstvo Dejana na 8 godina, te kaznu preinačili u jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 27 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šapić je presudu i njeno obrazloženje slušao pognute glave. Sutkinja Janković je u obrazloženju rekla da je sudsko Vijeće u donošenju odluke za određivanje dugotrajne kazne zatvora u trajanju od 27 godina kao olakotnu okolnost uzelo u obzir što je u vrijeme počinjenja ubojstva bio vrlo mlad u dobi od 21. godine, neosuđivan, te što je bio smanjeno neubrojiv i isprovociran. Međutim sud je ustvrdio da se nije radilo o nužnoj obrani kakav je stav zauzela obrana, jer nije bio životno ugrožen, već da je pretjerano reagirao na provokaciju.

Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Vještačenjem je utvrđeno da Šapić nije bio patološki ljubomoran, ali je sud istovremeno zaključio i da je Šapić zločin počinio vođen ljubomorom, pozvavši se pritom na SMS poruke koje je večer prije ubojstva razmjenjivao s tadašnjom djevojkom Viktorijom Jakuš iz kojih proizlazi da je namjeravala ostaviti Šapića i vratiti se Horvatiću s kojim je ranije bila u vezi.

Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Sutkinja je rekla da se sud u određivanju kazne odredio minimalnu kaznu zbog mlade životne dobi, te smatra da će tijekom izdržavanja kazne imati vremena za preispitati svoje ponašanje i priliku da poslije odsluženja kazne ima vremena za resocijalizaciju.

Također je dodala da iako je Šapić u obrani izrekao kajanje zbog ubojstva, te uništavanja života mladićevih obitelji, ali i svog, smatra da kajanje nije istinski već samo verbalno izrečeno.

Obrana će se žaliti na presudu

Šapiću je produžen istražni zatvor, te snošenje troškova suđenja.  Njegov odvjetnik Ljubiša Drageljević najavio je žalbu na nepravomoćnu presudu. I u svom završnom govoru odvjetnik se pozvao na psihijatrijska vještačenja po kojima nema dvojbe da je Šapić u vrijeme zločina bio u jakom afetku "steničkom i asteničkom", odnosno u stanju jake razdraženosti i prepasti.

Takvo stanje, smatra odvjetnik, nastupilo je prvenstveno zbog činjenice da je pokojni Horvatić isprovocirao sukob te iz automobila izvukao Šapića koji je "zbog svega doživio jaku prepast što je rezultiralo nužnom obranom, odnosno eventualnom prekoračenjem nužne obrane".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora