• Članak
  • Komentari 18
  • Share 9
  • Tweet3

Kako bi se što brže napili, studenti toče vodku u oči

Osjećaj opijenosti je jači i brže počne djelovati. Trik potječe iz SAD-a, a u zadnje vrijeme sve ga više koriste razuzdani studenti u Velikoj Britaniji

Ponedjeljak, 07. 6. 2010. u 09:30    Piše: Magdalena Mucić
Britanski javnost zabrinuta je zbog novog trenda kod mladih. Tamošnji studenti počeli su se masovno opijati kroz oči. Tvrde da vodka tako brže djeluje, a opijenost počinje u 'tren oka' i mnogo je snažnija no kod klasičnog ispijanja alkohola. Zabrinutost roditelja, liječnika i profesora, u potpunosti je opravdana, kaže bivša studentica kojoj je zbog takvog opijanja doživotno oštećeno oko . Melissi (22) oko neprestano suzi, vid joj je oštećen i nastavit će slabiti iz godine u godinu.
- U stalnim sam bolovima zbog toga što sam radila. Užasno se bojim da će se i pogoršati. Voljela bih da mogu vratiti vrijeme - kaže Melissa i dodaje da roditelji nisu svjesni kakve sve gluposti njihova djeca rade na fakultetu zbog pritiska društva.
- Užasno boli. Jako peče, no pretrpjeti bol je jedan od načina da se dokažete sebi i prijateljima - kaže Melisa. Vjeruje se da su ispijanje vodke kroz oko izmislili Amerikanci. Popularno je u noćnim klubovima u gradovima poput Las Vegasa gdje konobarice tako zarađuju dodatne napojnice. Kritičari krive i film iz 2000. godine 'Kevin And Perry Go Large' u kojem lik DJ Eyeball Paul ispija vodku na taj način. Iako liječnici kažu da je riječ o relativno novom trendu, na YouTubeu se može naći preko 800 snimki sa zabava te grupe na Facebooku i drugim stranicama posvećene ovom načinu opijanja.
- Kao 40 postotni etanol, vodka u oku stvara upalu i trombozu. Užasnut sam mišlju da bi netko to sebi učinio. Riječ je o zlostavljanju samoga sebe. Ranije se vodka koristila kao dezinfekcijsko sredstvo. Zamislite što može učiniti osjetljivom dijelu tijela kao što je oko - kaže Robin Touquet iz bolnice Sv. Marije.

Tagovi: opijanje, vodka, alkohol, studenti

Izdvojeni komentari 18 komentara Pogledaj sve komentare
07.06.2010., 09:30

markisa_17: glupost je neuništiva i nema granica

07.06.2010., 09:30

Leticia: Kakav pritisak društva me može natjerat da si 40% alkohol nalijem u oči..za ovo nemaš sta reci osim :budale.

07.06.2010., 09:30

cuba: koliko moraš biti glup/jadan da napraviš tako nešto?????? pa ljudi uopće nemaju poštovanja prema samima sebi, i onda kada oslijepe za 2 godiene skroz će tražiti neka prava, invalidnine i šta ti ja znam šta ma fuj

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar