Obavijesti

News

Komentari 68

Kako bi zadivio djevojku skočio u vodu i hrvao se s krokodilom

Kako bi zadivio djevojku skočio u vodu i hrvao se s krokodilom

Krokodil je skoro odgrizao ruku mladiću, koji je pokušao zadiviti djevojku koja mu se sviđa. Mladić je skočio u vodu te se susreo s krokodilom, a nakon što je preživio napad, djevojka ga je odbila

VIDEO

Lee De Pauuw (18) skoro je ostao bez ruke nakon što je skočio u rijeku u sjevernom Queensland, Australiji. Naime mladić je uskočio u ralje,preko tri metra velikom krokodilu, kako bi zadivio turisticu Sophie Paterson, koja ga je na skok izazvala.

Mladić je imao sreće što je izbjegao iz ralja velikog reptila, oslobodio se udarivši krokodila u lice, nakon što mu je krokodil zagrizao ruku te ga pokušao utopiti u poznatom smrtonosno okretu pod vodom. Unatoč mladićevom herojskom činu, gospođica Paterson nije bila odviše impresionirana te je svom udvaraču rekla 'Borba sa životinjama mi nije napeta.' Njezina izjava nije obeshrabrila očaranog Leeja koji je izjavio da je još uvijek opčinjen mladom turisticom.

- Nisam znao da je krokodil u vodi. To sam učinio za Sophie.

Krokodil me zgrabio za ruku i odvukao natrag u vodu

Mlada turistica Sophie Paterson (24), u nedjelju ujutro pristala je izaći na piće sa šest godina mlađim Leejem te ga je izazvala da skoči u rijeku Johnstone, na sjeveru Queenslanda. Lee, kako bi zadivio svoju pratilju, nepromišljeno je skočio. Mladić nije znao da je u vodi vrebao veliki morski krokodil, koji je iskoristio priliku kako bi ulovio plijen.

- Radi izazova, skočio sam u vodu te sam plivao natrag do stepenica kako bih izašao van. Izlazeći iz vode, krokodil me zgrabio za ruku, povukao me natrag u vodu te me počeo okretati.

- Udario sam ga u nos, stoga mu je ugriz popustio. Još jednom sam ga udario i pogodio sam oko, nakon čega me pustio.
Sophie, koja je svjedočila cijelom događaju rekla je kako je vidjela puno krvi te je povezala napad s poznatim filmom 'Ralje'.

Iznenađujuće veseli Lee je dodao kako ne žali ni za čim ukoliko Sophie izađe na još jedan spoj s njim.

- Nadam se da će mi platiti piće, rekao je i dodao kako ima njezin broj.

Sophie je izjavila kako je njegove budalaštine nisu impresionirale te da među njima nije bilo kemije.

- Premlad je za mene, rekla je.

Voditelje radio emisije, na kojoj su gostovali, predložio je Sophie da posjeti zaljubljenog Leeja u bolnici, no ona je odbila rekavši kako joj se ta ideja ne čini privlačnom. U svom prijašnjem intervjuu za Courier Mail, Sophie je izjavila da se Lee hvalio kako bi mogao plivati u rijeci u blizini hostela uz piće.

- Pričao mi je o obližnjem potoku i govorio kako ga može preplivati, stoga sam mu rekla 'Ajde onda', ali nisam mislila da će to uistinu napraviti. 

Nedugo nakon skoka u vodu, Lee je počeo vrištati i boriti se s nemani. Sophie je svjedočila cijelom prizoru borbe te je nakon što se oslobodio krokodilova ugriza Lee izašao iz vode prekriven krvlju.

- Bilo je krvi posvuda i Lee nije prestajao vrištati. Mislila sam da je izgubio ruku, s obzirom na to kako je loše izgledao.
Mladića su brzo prevezli u bolnicu te su mu liječnici uspjeli spasiti ruku.

Bolničar Neil Noble izjavio je kako je lee imao sreće što je uspio pobjeći iz krokodilovih ralja prije nego li ga je uspio utopiti. Izvješće pokazuje kako je mladić prihvatio izazov i uskočio u rijeku, za koju je poznato da ju nastanjuju krokodili. 

- Zahvalni smo što je uspio preživjeti napad, jer posljedice su mogle biti katastrofalne, dodao je Noble.

Brenton Gangemi vlasnik jedne lokalne turističke agencije specijalizirane za obilaske divljih životinja, rekao je da je krokodil bio velik tri i pol do četiri metra te da je već neko vrijeme u okolici.

Gangemi je dodao kako je mladića mogao napasti i morski pas koji su također česti u tom području. Morski krokodili jedni su od najopasnijih životinja u Australiji te od 1958. u Queenslandu zabilježeno osam napada.

U svibnju 2016, fotografkinja Cindy Waldron, poginula je nakon što ju je krokodil velik 4.3 metra odvukao s plaže u sjevernom Cairnsu, na kojoj je šetala s prijateljicom.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag