Obavijesti

News

Komentari 227

Kao da se posvađao sa sobom: Božo je pobio vlastite tvrdnje

Kao da se posvađao sa sobom: Božo je pobio vlastite tvrdnje
1

Ni dok je zazivao tripartitnu vladu nije bilo jasno zašto bi ondje sjedili mostovci, jer kad bi se dvije najveće stranke dogovorile, ostali bi im bili nepotrebni...

VIDEO

Most je za mnogo građana 2015. godine bio osvježenje od kojeg su očekivali da će prekinuti “samovolju” velikih stranaka. Psihijatar iz Metkovića, Božo Petrov, činio im se kao izbavitelj iz SDP-ova i HDZ-ova “ropstva”, no na kraju je potvrdio onu staru uzrečicu da je obećanje ludom radovanje.

Prošlogodišnje izbore dobio je na obećanjima da će saborskim zastupnicima smanjiti plaće na 9999 kuna te ostatak novaca preusmjeriti na studente, da će ukinuti “besmislene” županije i općine, kao i ostalih 150 potpisanih reformi koje su, podsjetimo, u pismenom obliku s odličnim položili i HDZ i SDP.

Uspio je doduše prisiliti “velike” da potpisom jamče za ta obećanja, no na kraju su od toga proveli - ništa. Ali zato su ostvarili neke druge ciljeve, pa su tako zaustavili Kurikularnu reformu, sačuvali plaće zastupnicima, kao i broj općina i županija, te se uglavnom trudili dobro promišljati o tome što bi trebali, ali bez realizacije. Nisu oni krivi, jednostavno nisu stigli.

Sjećamo se da je Petrov obećavao reforme u prva tri mjeseca ili ostavku. Otišao je nakon što je svima bilo jasno da je koalicija, odnosno suradnja s HDZ-om već propala te tako “održao” svoju riječ da će “vlast prepustiti nekome drugome”. Sjećamo se i da je isprva htio biti premijer, pa se dvaput predomišljao, kao i tijekom pregovora u kojem je isprva otkazao ljubav HDZ-u, da bi u zadnjem trenutku rekao zbogom SDP-u.

Uvjeravao je u jedinstvo Mosta, pa ih je od početnih 19 ostalo 12. Ne treba zaboraviti da je inzistirao na velikoj koaliciji zvanoj tripartitna vlada, a da danas eventualnu suradnju HDZ-a i SDP-a naziva “danom žalosti za Hrvatsku”. Ni dok je zazivao tripartitnu vladu nije bilo jasno zašto bi ondje sjedili mostovci, jer kad bi se dvije najveće stranke dogovorile, ostali bi im bili nepotrebni.

Danas je to jasno i Petrovu. Ipak, čelnik Mosta ima objašnjenje za dosadašnje neuspjehe, pa kaže da su bili premali da naprave željene promjene, ali da su ostali pri svojoj riječi, što god to značilo. Na kraju se postavlja pitanje je li Petrov bio prilagodljiv ili bez stava i čime može jamčiti da će ovaj put provoditi svoja obećanja kad je jasno da uz najbolju volju ne može ništa bez HDZ-a ili SDP-a.

Htio spojiti HDZ i SDP, sad se toga grozi

2015. Hrvatskoj treba jedinstvo. U Mostu smo prevladali svjetonazorske podjele. Očekujemo HDZ i SDP da prihvate. Tražimo vladu nacionalnog jedinstva.

2016. Dvije velike stranke umnogome su slične. Kad im netko stane na put, veliki neprijatelji postaju prijatelji. No bio bi to dan žalosti za Hrvatsku.

Protiv sam izbora...ma više nisam

2015. Mi ne želimo ponovne izbore, želimo dobrobit za Hrvatsku, da zajedno radimo na tome, i znamo da to možemo, zborio je Božo Petrov.

2016. Vidjet ćemo se na izborima. Most sad ide na izbore, ostaje samo dogovor za termin, ako ćemo moći postići dogovor. Kad će izbori biti, reći će predsjednica.

Kleo se u reforme, a sad u promjene

2015. Reforma lokalne samouprave, smanjenje broja općina, gradova i županija, reforma Sabora i političkog sustava, bile su njegove parole 2015. godine.

2016. Riječ ‘reforma’ nestala je iz njegova rječnika, sad se samo sramežljivo pojavi tu i tamo, ali vrlo rijetko. Božo Petrov sad se kune u ‘promjene’.

Putovanja u Metković 87.000 kuna

2015. Treba raditi za ljepšu i uređeniju Hrvatsku, zemlju u kojoj se nećete morati bojati onoga što će se dogoditi sutra. Budimo spremni na žrtve, ali bez kalkulacija.

2016. Objasnio je da mu je specijalist savjetovao da provodi što više vremena s djecom, pa je 27 vikenda putovao u Metković kao drugi čovjek reformske vlade.

Smanit ćemo plaće, ma ne možemo

2015. Smanjit ćemo plaće zastupnicima na 9999 kuna i broj zastupnika na 99, a novac ćemo preusmjeriti.

2016. Zašto niste smanjili plaće? ‘Zašto to ne pitate HDZ i SDP. Oni nisu dali jasnu podršku da se te stvari promijene.’
 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora