Obavijesti

News

Komentari 298

Karamarko: Ja sam antifašist, ali isto tako sam antikomunist

Karamarko: Ja sam antifašist, ali isto tako sam antikomunist
3

Na opasku da je teško vjerovati da ne zna ništa o Lozančićevu dolasku u Banske dvore, Karamarko je uzvratio da je imao sastanak s njemačkim veleposlanikom

VIDEO

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko potvrdio je da su jako blizu odabiru novog ministra branitelja te je zatražio da im se da još malo vremena za konzultacije.

Na ulazu u Banske dvore viđen je Dragan Lozančić , ravnatelj SOA-e. Na pitanje ima li informacija o čemu je ravnatelj SOA-e razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem te hoće li biti smijenjen, prvi potpredsjednik Vlade je uzvratio kako ne zna da je uopće ušao jer je sjedio u svom uredu .

Patrik Macek/Pixsell

Na opasku da je teško vjerovati da on o tome ne zna ništa, Karamarko je uzvratio da doista ne zna i da je imao sastanak s njemačkim ambasadorom . Na pitanje što je s najavama o smanjenju plaća ministara i zastupnika za koje se HDZ zalagao u predizbornoj kampanji, Karamarko je izvijestio da je s tim prijedlogom došao na uži kabinet Vlade.

- To sad razmatramo i rade se neke računice,. Mislim da se ide u tom smjeru - poručio je.

O prosvjedu kulturnjaka: Nisu uvjerljivi

Karamarko je prokomentirao prosvjed kulturnjaka na Markovom trgu koji su u Banske dvore predali više od 1000 potpisa za smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

- To je apsurdno. Ne znam zbog čega to rade, nisu uvjerljivi. Ono sve što je bilo do sada kao manifestacija s namjerom da se ministar smijeni je doista neuvjerljivo. Možda se radi o nekakvim financijskim interesima. Možda su neki zakinuti za nešto, možda se radi o dokidanju stečenih prava pa to nekome ne odgovara. Ne vidim kao ni većina građana što je sporno u onome što je izrekao ministar Hasanbegović - poručio je.

Na napomenu da se ministar Hasanbegović prije dvije godine u intervjuu za Oslobođenje zalagao da se osnovna škola u BiH-a zove po muftiji Husein ef. Džozi , koji je bio u intimnoj korespondenciji s Heinrichom Himmlerom i stavljao se na raspolaganje Hitleru, Karamarko je uzvratio "nemojmo o tim hipotezama".

- Ne znam doista o kojem muftiji pričate, ne znam o njegovim vezama. Isto sam povjesničar. Ne vjerujem da je čovjek to rekao. Možemo sad kopati što god hoćemo i pričati što hoćemo. To je pitanje povijesnih istraživanja i pustimo to povjesničarima - rekao je.

''Ja sam antifašist, antikomunist i antitotalitarist''

Karamarko je ponovno progovorio i o antifašizmu.

- Antifašizam apsolutno uključujem, uvažavam. Mi smo antifašisti, ja sam antifašist, znate - poručio je.

Na opasku da je u ranijim izjavama rekao da ga vrijeđa kad mu se kaže da je antifašist, Karamarko je dogovorio:

- Molim vas. Nije to nedosljednost. Ja sam rekao, kad za mene kažete da sam antifašist , a jesam, da je to samo 50 posto istine. Jer, ja sam i antikomunist . Ako hoćete generalno ja sam i antitotalitarist . Nadam se da razumijete što to znači. Civilizirana Europa se distancirala od nacizma i od fašista, ali i od komunizma. Evo to smo mi, antifašisti. Da, ja sam antifašist - zaključio je Karamarko.

VIDEO


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk