Obavijesti

News

Komentari 408

Karamarko: Nećemo dopustiti Mostu da povrate Milanovića!

Karamarko: Nećemo dopustiti Mostu da povrate Milanovića!
1

Tomislav Karamarko žestoko se obrušio na Most rekaviš da koče ideje koje mogu potaknuti razvoj, dotok kapitala i nova radna mjesta, te da je HDZ već imao dosta strpljenje s njima

VIDEO

Stranka je imala gubitnički mentalitet, a ostvarili smo pet pobjeda. Kontinuirano pobjeđujemo. Vratili smo na najsnažnije političke stranke i upravljanje državom 2015., rekao je Tomislav Karamarko na izbornom saboru HDZ-a u dvorani Lisinski u Zagrebu.

- Morali smo svladavati i pokušaje unošenja razdora u stranku kroz medije i na druge načine. Četiri godine to čine, a posljednjih tjedana nesmiljenom žestimom. Nije im uspjelo pa neće ni sada - kazao je Karamarko i dodao da oni koji postavljaju ultimatume i žele nered neće uspjeti.

- Pokušavaju nas srušiti oni kojima su puna usta reformi, ali samo na razini spina i medijskih, iza toga je praznina. Iza krinki nema želje za rastom, stvarnim promjenama - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žestoko se obrušio na Most:

- Koče ideje koje mogu potaknuti razvoj, dotok kapitala i nova radna mjesta. Imali smo razumijevanja i za političko neiskustvo, ali nema vremena za neuspjeh zemlja, nema za još jedne izbore. Trebamo jaku vladu i jak HDZ. Na tom pitanju nećemo popustiti.

- Nećemo pristati na presudu partijskog suda bez ijednog argumenta. Suradnja je uvijek kompromis i dogovor, suradnja nije ultimatum. To bi bila izdaja i svih vas i onih koji su nam povjerili mandat.

Istaknuo je kako 200.000 članova HDZ-a nikad nisu dopustili omalovažavanje, te da su  složni kada je najteže.

- Odgovaram samo vama. Svima koji ste dali glas da vodimo državu. Nikada vas neću izdati i iznevjeriti, meni je domovina i interes naroda na prvom mjestu. Neću dozvoliti da zbog orkestriranih napada, pa i mržnje netko od nas ne može ponosno hodati ulicom. Ne bojim se napada, objeda, laži jer istina je samo jedna i obranit ću je jer ste mi vi dali mandat.

- Oni ne znaju da je naša moć naša sloga, a nju neće slomiti. Oni ne razumiju da državu ne vodimo zbog osobnih primitaka i partikularnih interesa i daju si za pravo podjelu države kao partijskog plijena.

- S državom se nitko ne smije igrati. Ona je iznad pojedinca ili stranke. Neću od toga odustati, pa makar morali u još jednu bitku i pobjedu.

- Nećemo dopustiti da Most i SDP uspiju u naumu i sruše ovu vladu koja pokrenula niz reformi, a oni je zbog neiskustva dovode u pitanje. Sigurno nećemo dopustiti da na vlast vrate Zorana Milanovića - rekao je Karamarko.

Karamarko se dotakao i ekonomskih tema, te branio poskupljenje dopusnkog, ali najavio i preraspodjele u mirovinama. Izgleda da je HDZ za ponovno vraćanje nekog oblika obveznog vojnog roka. Također je najavio i osnivanje

Dokumentacijskog centra za Drugi svjetski rat koji bi točno evidentirao broj žrtava i rekao da će braniti nacionalni interes u Ini, te neće dozvoliti niti provesti nikakvo ukidanje županija.

- Treamo preispitati kriterije onih najvišim mirovinama i napraviti preraspodjele za one najosjetljivije - rekao je Karamarko, ali nije precizirao na koji način i kako će to učiniti.

Najavio je i promjenu u upravljanju državnim poduzećima i da se više neće rješavati viškova otpremninama i tako opterećeivati mirovinski sustav.

- Istovremeno menadžeri zadržavaju unosna primanja - rekao je šef HDZ-a.

Branio je odluku i da treba povećati cijenu dopusnkog osiguranja jer se ne može na svemu uštedjeti. 

- Zbog starenja stanovništva sve više ljudi treba njegu, liječnika je sve manje, a diže se i kvaliteta usluge - objasnio je Karamarko poskupljenja u zdravstvu.

Energetsku politiku je stavio u priroritet, a među njima i prerada nafte. 

- To nije moguće bez Ine. Ova Vlada znat će zaštiti nacionalne interese u Ini što god zlobnici imputirali - poručio je Karamarko.

Spomenuo se i profesionalnih vojnih snaga, te najavio da treba započeti s općom vojnom obukom.

-Doktrina oslonca na samo profesionalne snage, lišila je vojsku uloge koju mora imati - rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 408
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)