Obavijesti

News

Komentari 380

Karamarko se zbog Pupovca spreman odreći Hasanbegovića

Karamarko se zbog Pupovca spreman odreći Hasanbegovića
1

Ono što bi bilo najbolje, i za što ću se ja zalagati, da novi mandatar može biti onaj koji će sastaviti svoju Vladu, a svi dosadašnji ministri se moraju povući i dati ostavke, kazao je

VIDEO

Hrvatska je u jednom procesu traženja jedne stabilne većine, a naravno i kroz to stabilne Vlade. Iduća Vlada, ako se formira, mora biti formirana na način stabilnije većine nego dosad. Ako se to ne dogodi, Hrvatska neće dobiti ništa dobro, kazao je Darko Milinović za N1 komentirajući formiranje nove saborske većine.

- Pregovarački procesi su u tijeku, ne treba ništa prejudicirati, jer se situacija mijenja iz sata u sad. Uvjeren sam da će naš tim koji pregovara uspjeti programski dogovoriti koaliciju, da se zna za što je tko odgovoran, a ne kao dosad, da su svi za sve odgovorni, odnosno nitko nizašto. Treba redefinirati odnose, a najbitnije da ne bude kako je bilo dosad - dodao je.

Vlada bez potpore manjinaca

- Vrijeme veta, kad je netko nekome davao ultimatume, a to smo svi svjedoci u proteklih nekoliko mjeseci, gotovo je, a ta Vlada i nova Vlada nema šanse funkcionirati. Ovo je prva Vlada koja nema potporu nacionalnih manjina i to se ne smije dogoditi. Vrlo ću pažljivo poslušati program premijera i novoga mandatara. Mora izraziti jasan koalicijski potencijal, i mora pridobiti i Čačića, i Dragu Prgometa i nacionalne manjine -  kazao je Milinović za N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukoliko manjine budu tražile odlazak Hasanbegovića, Milinović je kazao da, ako je na odmak i odstupanje pristao i predsjednik HDZ-a, ne vidi drugu osobu koja bi trebala biti zapreka za novu hrvatsku vladu.

- Ono što bi bilo najbolje, i za što ću se ja zalagati, da novi mandatar može biti onaj koji će sastaviti svoju Vladu, a svi dosadašnji ministri se moraju povući i dati ostavke. U dogovoru s HDZ-om predstavi novu vladu, jedino tako, ako novi premijer bude imao svoju autonomiju, Hrvatska bi mogla imati svoju Vladu - rekao je.

O Karamarku: 'Uvjeren sam da nije bilo sukoba interesa'

Komentirao je i objavu odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Tomislava Karamarka. 

- Ako bi odluka bila takva da je postojao sukob interesa, naravno da je to uteg i predsjedniku stranke i stranci. Ja sam uvjeren da nije bilo sukoba interesa. Bez obzira na to, predsjednik HDZ-a je naznačio mogućnost da se može povući iz buduće Vlade. I o tome imam stav koji ću izreći na tijelima stranke. Vidjet ćemo što će se događati nakon odluke u srijedu. Novi mandatar se treba riješiti svakog radikalizma, i onda Hrvatska može naprijed. Uvjeren sam da će naš pregovarački tim izvojevati pobjedu kroz ovakav program i odnos nove Vlade i prema nacionalnim manjinama i prema svima - kazao je Milinović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 380
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto