Obavijesti

News

Komentari 117

Kekse, kavu, štapiće i sve čemu istječe rok prodaju po kunu...

Kekse, kavu, štapiće i sve čemu istječe rok prodaju po kunu...
1

Pokraj zagrebačkog Dolca otvoren je prvi takav outlet čiji vlasnik nije uvoznik ili proizvođač. Nude i malo oštećena pakiranja hrane te deterdžente

VIDEO

U pola cijene ili još jeftinije u prodavaonici Žabac nude hranu i sredstva za čišćenje kojima uskoro istječe rok trajanja, oštećena su u proizvodnji ili su tvornički višak, a zdravstveno i sanitarno su ispravna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Kekse, kavu, štapiće i sve čemu istječe rok prodaju po kunu... Vodimo vas u prvi hrvatski food outlet! Više na http://bit.ly/2ce71L8 Reporter: Maja Furjan

Posted by 24sata on Thursday, September 15, 2016

Roba stiže svaki drugi dan i ponudu objavljuju na Facebooku. Jučer su stigli deterdženti. Rex color gel za 20 pranja prodavali su za 16,99 kuna, Rex prašak za 60 pranja za 36,99 kuna, a Persil za 60 pranja za 44,99 kuna.

Zabac

Jacobs cappuccino (osam vrećica po 18 grama) stajao je 8,99 kuna, Koestlinov Breakfast biscuits (50 grama) 1,80, a 160 grama 7,50 kuna. Vrećica Nescafea 3 u 1 stajala je kunu, a trajni kruh Mulino bianco od 400 grama 3,99.
Cijene proizvoda kojima rok trajanje istječe za dva dana spuštene su i 90 posto pa je tako pakiranje od 60 grama mini kroasana Chipicao stajalo kunu. No po toj cijeni ih se može ograničeno kupiti. Cijene su to iz food outleta Žabac u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu kraj tržnice Dolac.

Zabac


 

- Mi smo prvi food outlet. Godišnje se u Hrvatskoj baci oko 400 tisuća tona hrane koja se nije prodala. Bacanje preskupe hrane želimo smanjiti - rekao je vlasnik Mario Žamboki.
U tvornicama ili kod uvoznika kupuju tzv. lom, rok i štok proizvode Koestlina, Kraša, Kandita, Saponije, Milke i Jacobsa. Sad su u prostoru od 30 četvornih metara. Mario sa suprugom Majom planira otvoriti još prodavaonica diljem Hrvatske, te mobilnu, kamion, koja će po kvartovima i sajmovima prodavati i proizvode Dukata, Vindije, Pika Vrbovec...

Outlet za hranu

Na tržnicama Trešnjevka i Utrina Atlantic već dvije godine povoljnije nudi robu iz svoje ponude

Lom (oštećene) proizvode već više godina prodaju u tvorničkoj te još nekim prodavaonicama Kraša. Tamo je 200 grama mješavine napolitanki 4,95 kuna. Slično radi i Kandit. Pola kilograma čokolade s keksom ili bijele s kokosom je 15,99 kuna. Uvoznici poput Atlantica na dva mjesta prodaju “rok” robu, onu pred istekom roka trajanja. Jeftinija je od 30 do 90 posto. Jučer su 70 posto jeftinije imali Yippy sok (dva dl za 2,10 kuna), a boja za kosu Subrina bila je 6,66 kuna. Mliječne proizvode pred istekom roka Dukat prodaje na Dolcu. Čvrsti jogurt od 800 grama je 4,99 umjesto 8,99 kuna, a smoothie (330 grama) 2,99 umjesto 5,99 kuna.

Outlet za hranu

U Importanne galeriji tvrtka AWT jeftinije prodaje hranu, higijenske potrepštine, igračke...

POGLEDAJTE VIDEO:

Hranu uvijek treba donirati, a ne baciti

Ministarstvo poljoprivrede lani u listopadu donijelo je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane. Prije tog pravilnika bacale su se velike količine hrane jer se na donacije plaćao porez pa ju je bilo jeftinije uništiti nego nekome darovati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer