Obavijesti

News

Komentari 125

Kim zaprijetio? 'Pripremite se za veliki događaj u četvrtak...'

Kim zaprijetio? 'Pripremite se za veliki događaj u četvrtak...'
1

Sjeverna Koreja je poručila svim stranim novinarima u njihovoj zemlji da se pripreme na nešto veliko. Moguće da se radi o običnoj paradi, a moguće i da se nešto drugo 'kuha'...

VIDEO

Svim stranim novinarima koji trenutno borave u Sjevernoj Koreji, a ima ih oko 200, vlasti su u srijedu poručile da se pripreme za 'veliki događaj u četvrtak', javlja Reuters. Zasad nema naznaka da je taj 'veliki događaj' povezan s povećanim tenzijama u posljednjih sedam dana, te činjenicom da se američki nosač aviona 'USS Carl Vinson' približava korejskom poluotoku.

Moguće da spremaju grandioznu paradu povodom 105. rođendana njihovog prvog diktatora Kim Il-Sunga, dana kojeg zovu 'Dan sunca', zbog kojeg je toliki broj stranih novinara i dobio dozvolu dolaska u državu.

I u prošlosti su novinari bili upozoravani da se spreme za nekakav spektakl, a taj spektakl bi na kraju ispala beznačajna priredba povodom neke obljetnice. Tako su lani novinari pozvani u središnjicu stranke, satima su bili zatvoreni i pripremani na ono što slijedi, a na kraju je ispalo da je sav taj spektakl priređen povodom pop koncerta.

Ipak, u sjeni događanja proteklih dana i dosta otvorenih i direktnih prijetnji američkog predsjednika Donalda Trumpa, svi s nestrpljenjem iščekuju veliku vijest.  Tenzije su otišle toliko daleko da se na državnoj televiziji Sjeverne Koreje spominje i nuklearni napad na SAD, javlja Dnevni Avaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na proslavi 13. travnja 2012. godine, na rođendan Kim il Sunga, Sjeverna Koreja je lansirala raketu dugog dometa. Iako lansiranje nije uspjelo, upozorenje je i više nego dovoljno...

Državni službenici Sjeverne Koreje u srijedu su rekli novinarima da je njihov ranije najavljeni raspored u vezi proslave otkazan i da dođu ranije kako bi se pripremili za 'veliki događaj'.

Ako taj događaj nema veze s oružjem, nagađa se da je moguće da se žele pohvalit s novoizgrađenim hotelom Ryugyong u centru Pyongyanga. Hotel koji se gradi 'vječno' navodno je konačno gotov, a i sam Kim Jong-Un u zadnje vrijeme je često viđen u inspekciji radova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1