Obavijesti

News

Komentari 66

Kiša je poplavila Zadar: Žena upala u šaht, spasio ju mesar

Kiša je poplavila Zadar: Žena upala u šaht,  spasio ju mesar
5

Jačina bujice izbila je poklopce šahtova iz ležišta, a plavi kombi zapeo je u jednom od izbijenih šahtova. Djelatnici Odvodnje brzo su došli i sanirali stvar kroz 10 min.

VIDEO

Kiša je potopila Zrinsko Frankopansku ulicu u Zadru, a 'rijeka' se cestom slijevala prema gradu. Jačina bujice izbila je poklopce šahtova iz ležišta, a plavi kombi zapeo je u jednom od izbijenih šahtova. Djelatnici Odvodnje brzo su došli i sanirali stvar uz pomoć pumpe te vratili poklopce šahtova na mjesto kroz desetak minuta, kazao nam je čitatelj iz Zadra koji je poslao fotografije 'poplave' oko 11.30 sati. 

Snimio čitatelj

U Zadru i Biogradu svaka kiša koja pada malo jače potopi dobar dio cesta i oteža promet automobila i pješaka, a u nekim ulicama automobili doslovno 'zaplivaju'. Zadrani znaju da u vrijeme pljuska treba izbjegavati prometnice podno nizbrdica kako bi izbjegli prometni krkljanac. Šahtovi ne mogu popiti vodu ukoliko kiša padne naglo i tako je to već godinama. 

- Bojim se da će tako i ostati sve dok se ne dogodi neka žešća tragedija. Tek tada se možda nešto napravi po tom pitanju. A građanima na uplatnici za vodu uredno stoji stavka da moramo plaćati naknadu za oborinske vode, koja nije mala - ljuti se čitatelj. 

Snimio čitatelj

Na stranicama Crometea, motrenja i prognoziranja vremena, Pljusak.com kaže da je na području Zadra palo od 37 do 54 milimetra kiše. U prognozi stoji da  će i dalje povremeno biti kiše, pljuskova i grmljavine. A sudeći po dosadašnjem iskustvu, i poplavljenih ulica, izbijenih šahtova i krkljanca u prometu. 

Žena upala u šaht

Bujica je iz ležišta izbila i šaht u ulici Dalmatinskog sabora u koji je upala žena srednjih godina bježeći od kiše. 

Žena je po najgorem pljusku, oko 11.30 sati, htjela proći ulicom i skloniti se sa kiše, no od silne kiše nije primijetila da je bujica vode izbila šaht iz pločnika, ispričali su očevici za Zadarski.hr.

Nesretna žena upala je do pojasa u kanalizacijski otvor  i ostala zarobljena. U pomoć joj je priskočio djelatnik iz obližnje mesnice koji je vidio njezino propadanje. Izvukao ju je van, a žena je pretrpjela samo lakše ozlijede, ogrebala je noge. 

Preko otvorenog šahta netko je kasnije stavio drvenu paletu kako još netko ne bi upao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa