Obavijesti

News

Komentari 154

Komadina u Splitu: HDZ nas želi vratiti u vrijeme Goebbelsa

Čuo sam da je Karamarko rekao da se svako jutro trebamo pomoliti za Hrvatsku. Ja bih se složio da se trebamo pomoliti da HDZ što prije ode, rekao je Komadina u Splitu

VIDEO

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za stranačkog predsjednika Zlatko Komadina u nedjelju je izjavio kako je uvjeren u svoju pobjedu na izborima za vodstvo stranke u kojoj, ustvrdio je, ima natpolovičnu potporu.

Novinari su u Splitu, prije početka sastanka s članovima splitske organizacije stranke, pitali Koamadinu kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića Radio Dalmaciji da je uvjeren u svoju pobjedu na unutarstranačkim izborima u travnju.

„Čujte, i ja sam uvjeren u pobjedu, sad smo dva uvjereni, ali nećemo mi o tomu odlučivati, nego će odlučivati članovi i članice stranke na bazi toga što govorimo, radimo, kako živimo i na bazi toga što razgovaramo na sastancima kao što je današnji u Splitu,“ odgovorio je Komadina.

Uslijedilo je pitanje zna li koliku potporu ima unutar SDP-a, na što je Komadina odgovorio kratko: „Znam, natpolovičnu.“

Istaknuo je kako on kao kandidat za predsjednika SDP-a nudi promjene u toj stranci.

„Ako naše kolege smatraju da promjene ne trebaju i da je sve u stranci do sada dobro, onda će birati status quo. Ako žele bolji SDP, bolju Hrvatsku, ako žele SDP svih nas, ako žele participaciju članstva u stranci, birat će mene. To je vrlo jednostavno,“ poručio je Komadina.

'Trebamo se pomoliti da HDZ ode što prije'

Novinari su ga pitali da komentira Milanovićeva razmišljanja o HDZ-u šupljem kao tikva.

"HDZ je šupalj. Možda ne kao tikva. Čuo sam da je Karamarko rekao da se svako jutro trebamo pomoliti za Hrvatsku. Ja bih se složio da se trebamo pomoliti da HDZ što prije ode i prestane sa ovakvom retorikom koja je gora nego 90-ih. Danas razgovarati da trebamo imati tajne službe i medije u funkciji HDZ-a, pa to je vrijeme Goebbelsa", smatra Komadina.

'Baldasar je predmet rasprava otkad je mene podržao'

Komentirao je i svog kolegu, splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara.

"Baldasar je jedan od rijetkih SDP-ovaca koji je dobio povjerenje građana Splita. To cijenim i poštivam. Živi i radi u gradu u kojem dio građana ima drukčije političke stavove nego kod nas u Rijeci. Ja sam osudio Baldasara kada je polagao taj vijenac. Takav se spomenik s takvim nazivom nije smio dogoditi. Ne može se bojna u Domovinskom ratu zvati po ustaši. Ali se zvala. Međutim, kolega Baldasar položio je cvijeće u spomen na žrtvu Splićana u Domovinskom ratu. Nije na njemu da miče spomenik, to je netko trebao rješavati po zakonima Republike Hrvatske. Vidim da je Baldasar postao predmet rasprava u javnosti otkada je mene podržao. To je znakovito. Kada je Baldasar polagao vijenac taj dan, mislim da su i čelnici naše stranke bili u Splitu pa nitko nije reagirao. Zamjerili su mu tek sad", kazao je Komadina.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca