Obavijesti

News

Komentari 136

Koren: Za što da se ispričam? Beljak: Ne smijete kritizirati

Koren: Za što da se ispričam? Beljak: Ne smijete kritizirati
1

U emisiji Otvoreno razgovaralo se o tome provode li se unutarstranačke čistke u HSS-u nakon što je predsjednik HSS-a suspendirao Marijanu Petir i još stotinjak članova stranke

VIDEO

U emisiji Otvoreno na HTV-u razgovaralo se o tome provode li se unutarstranačke čistke u HSS-u nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao Marijanu Petir i još stotinjak članova stranke, kao i tko se i zašto pobunio unutar Živog Zida, te do kakvih će promjena doći u strankama nakon ovih izbora.

Krešo Beljak je izjavio da je HSS u teškom neredu te da se stvari u toj stranci loše odvijaju još od vremena kada je njom upravljao Zlatko Tomčić.

- Neke stvari su se trebale sankcionirati već odavno. Sve je kulminiralo lošim izbornim rezultatima i gubitkom glasača. Bile su velike opstrukcije od onih koji su dosad radili probleme. Svi koji nisu poštivali odluke su sankcionirani. Imaju pravo žaliti se i reći žao mi je, i onda će sve biti u redu. Demokracija je jedno, ali mi smo donijeli neke odluke većinom. Odluke su donesene nakon konzultacije s ljudima unutar Sabora. Rekao sam im: ili ćemo biti ekipa ili ja neću biti predsjednik. Marijana Petir me ne bi pomela na unutarstranačkim izborima. Mogla se dosad kandidirati, a nije htjela. Onda sam ja istaknuo svoju kandidaturu. Rekao sam da sam spreman trpjeti udarce, ali isključivo prema van, a ne prema unutra. I tome je danas kraj, pokušao je objasniti Beljak svoju odluku o masovnim suspenzijama.

Za riječ se zatim javio Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

- Nisam dobio rješenje o suspenziji. Ja mislim da je naša stranka jedna velika obitelj i kuća. Slažem se da u kući uvijek ima nereda, ali i da se čišćenje kuće ne rješava na način da se stvari bacaju kroz prozor, nego da se poslože unutar kuće. Najveća kvaliteta političara je da okuplja ljude oko sebe, a ne da ih rastjeruje. Ja se mogu ispričati, meni to nije problem, no ne znam za što bih se trebao ispričati. Ja jesam iznio neke stavove koji su bili u suprotnosti sa stavovima predsjednika Beljaka, no ne mislim da je to naštetilo ugledu stranke. Onda su i neke njegove izjave naštetile ugledu stranke. Mi smo isključivo lokalno jaka stranka. U 80 posto lokalnih jedinica smo u koaliciji s HDZ-om. Kako ću ja razgovarati sada s koalicijskim partnerima? Izrekao sam da je ovo što radi HSS obična prostitucija, kada sam čuo da se ide u koaliciju s SDP-om koje smo nedavno kritizirali. Nakon par mjeseci samo mi moramo njih hvaliti, a druge kritizirati - rekao je Koren, koji je u jednom trenutku zatražio od Beljaka da mu javno kaže razloge suspenzije za koju je, kaže, čuo iz medija.

Beljak je zatim izjavio: 'Kad imamo odluku u stranci koju je donio Glavni odbor, ne možete se javno ovako izjašnjavati. Možete šutjeti'.

U raspravu se zatim uključila Aleksandra Kolarić. 

- Sve stranke imaju velike demokratske deficite. Vodstvo ne razumije da stranka nije njihova prćija. Stranke moraju biti demokratske. To znači da se isključuje zbog protukandidature, kad postoji presuda i ukoliko postoji govor mržnje. Što se tiče javne kritike stranke, to mora biti prihvatljivo. Članovi koji se ne slažu s donesenim odlukama, moraju to moći reći. To je osnova vraćanja digniteta politici kao profesiji - rekla je Kolarić.

Beljak joj je uzvratio.

- Aleksandra nisi u pravu. Radi se o ponašanju u kampanji i šteti stranci. To je sankcionirano privremenim udaljavanjem. (...) Svatko ima pravo žalbe - rekao je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...