Obavijesti

News

Komentari 98

Kosor na meti manijaka: 'Vikao je, udarao i uplašio mi majku'

Kosor na meti manijaka: 'Vikao je, udarao i uplašio mi majku'
1

Bivša premijerka Jadranka Kosor jučerašnji dan počela je pozivima policiji upomoć. Na vratima joj se pojavio muškarac koji joj, kako tvrdi, sustavno prijeti

VIDEO

Jadranka Kosor kaže da joj je muškarac prije prijetio telefonom. Jučer ujutro joj je udarao po vratima stana u zagrebačkoj Šeferovoj ulici, gdje živi sa svojom bolesnom majkom.

- Udarao je po vratima i vikao. Bilo je strašno neugodno. Osjećala sam se potpuno bespomoćno. Nije bilo druge nego da pozovem policiju, koju moram pohvaliti jer su brzo stigli i odveli tog čovjeka - priča nam Jadranka Kosor.

Na pitanje je li tad u stanu bila sama, rekla nam je: “Ma kakvo je to pitanje”. Pojasnili smo da nas zanima je li bila s njom i njezina majka: “Da, da moja majka, koja je u godinama i bolesna, strašno se uplašila. Pa možete zamisliti kako je to”.

Kosor je pojasnila kako muškarca ne poznaje, točnije - tvrdi da ga nikad prije nije vidjela.

Prijetio joj i pozivima

- Ne mogu komentirati je li dotičnom potrebna neka liječnička pomoć. Znam da ga nikad prije nisam vidjela, no sustavno sam primala telefonske prijetnje, a i drugdje. Isti me muškarac nazivao s različitih brojeva, s govornica... Sve u svemu jako neugodno - pojašnjava Kosor.

Pitali smo što je vikao, odnosno čime joj i zbog čega prijeti.

- Upravo idem na policiju dati iskaz, tako da ne mogu o detaljima. Čovjek me naprosto targetirao i sustavno maltretirao. Užasna je pomisao da vas takva osoba može dočekati bilo gdje kad se usudio doći na kućna vrata i pokušavao provaliti u stan - rekla je Kosor.

Gdje je završio prijetitelj i hoće li ga policija pritvarati, kaže da joj nije poznato. No nije ovo prvi put da joj prijete.

predstavnici stanara

Policija ga odmah privela

Suočavala se Kosor s prijetnjama i dok je vodila Vladu. Za razliku od najnovije situacije, tad je znala razloge zbog koji je primala uznemiravajuće poruke. Riječ je od 2010. godini, kad se uhvatila u koštac s borbom protiv korupcije. Tko joj je tad prijetio nije htjela reći, ali je zato objasnila:

- Ima mnogo izravnih i neizravnih prijetnji te poruka koje bi trebale zaustaviti borbu protiv korupcije ili je barem smekšati i ublažiti, ali to se neće dogoditi...

Inače, prijetnje političarima su, čini se, uobičajena pojava u Hrvatskoj. Većina onih koji su se našli na istknutim položajima primali su prijeteća pisma i pozive. Motivi su bili različiti. Međutim, neki su se s prijetnjama suočavali i licem u lice, i to na radnim mjestima pred svjedocima.

Lalovcu prijetio bankar

Jedan od najsvježijih primjera je onaj od lani u Ministarstvu financija. Tad je najvažniji resor u Vladi vodio Boris Lalovac, koji je javno bio zaratio s bankarima. Prvenstveno im se bio zamjerio jer nije odustajao od konverzije kontaminiranoga kredita u švicarcima, a uz to je češljao i sumnjive milijunske štednje. Ministarstvo financija tad nije štedjelo bankare, kao ni poznate osobe, od poziva da pojasne i dostave potvrde o tijeku novca kojim raspolažu. Nakon toga mu je jedan bankar, unatoč svjedocima, zaprijetio, a Lalovac je dobio cjelodnevnu policijsku pratnju. Javno je o prijetnjama bila progovorila i bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy.

- Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti. Takvu poruku dobila sam u pismu čim sam najavila da krećem u radikalne promjene gospodarenja otpadom - rekla je Holy 2012. No to je bio samo dio prijetnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu