Obavijesti

News

Komentari 9

Krunski svjedok protiv Nadana Vidoševića svjedoči u svibnju?

Krunski svjedok protiv Nadana Vidoševića svjedoči u svibnju?
1

Zbog spriječenosti Vidoševićeve odvjetnice Jadranke Sloković u petak je odgođena rasprava na kojoj je svoj iskaz trebao dovršiti prvi i također krunski svjedok Igor Premilovac

VIDEO

Jedan od krunskih svjedoka optužbe protiv bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića, Davor Komerički, na suđenju u aferi Remorker bit će ispitan najranije u svibnju, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Zbog spriječenosti Vidoševićeve odvjetnice Jadranke Sloković u petak je odgođena rasprava na kojoj je svoj iskaz trebao dovršiti prvi i također krunski svjedok Igor Premilovac. Iako je odvjetnica na sud poslala zamjenu Vidošević nije želio da se ispitivanje važnih svjedoka održi bez Sloković pa je iduće ročište zakazano tek za 10. svibnja.

Nakon Premilovca, koji je kao prvi svjedok potvrdio da je preko svoje inozemne tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune za HGK i 'oprani' novac uz proviziju vraćao u Hrvatsku, na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti marketinški stručnjak Komerički koji je Vidoševića u istrazi navodno povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK.

Dvojica ključnih aktera afere Remorker još su u studenome 2015. priznali sve Uskokove optužbe za izvlačenje novca iz Komore pa su i prije formalnog početka suđenja nakon nagodbe s Uskokom osuđeni na rad za opće dobro, a Premilovac i na povrat nezakonite zarade.

Komerički je uhićen još u listopadu 2013. zajedno s Vidoševićevom suradnicom Zdenom Peternel koju tužiteljstvo tereti da je kao predstojnica ureda predsjednika HGK i voditeljica koordinacije velikih projekata sredinom 2005. osmislila način isplaćivanja novca preko fiktivnih ugovora.

Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki, a u tom je kraku afere Remorker u konačnici optužen i bivši ministar Božidar Kalmeta te njegovi suradnici.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa