Obavijesti

News

Komentari 232

Kuščević je sam od svoje firme otkupio prostor za milijun kuna

Kuščević je sam od svoje firme otkupio prostor za milijun kuna
1

Tvrtka Kuščević d.o.o. je 2005. kupila poslovne prostore u Supetru na otoku Braču. Ministar je, prema njegovom ocu, sklopio najbolji posao u životu kad je otkupio te prostore

VIDEO

Lovro Kuščević je 2010. kao privatna osoba otkupio poslovne prostore svoje bivše tvrtke Kuščević d.o.o. Firma je kasnije otišla u stečaj, a dužnici se nisu imali iz čega naplatiti jer tvrtka nije imala dovoljno imovine. 

 

Pokretanje videa...

02:25

Preuzimanje prostora

Podsjetimo, Telegram je objavio kako je tvrtka Kuščević d.o.o., koju je ministar osnovao s bratom Branimirom, još 2005. godine kupila 328 četvornih metara poslovnih prostora u Supetru na Braču za 210.000 eura. Početkom srpnja 2010. Lovro Kuščević, kao privatna osoba, i tvrtka Kuščević d.o.o. potpisuju ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg današnji ministar preuzima te poslovne prostore.

Ministar je kasnije prodao te prostore za 301.000 eura, a njegov otac Nenad je za 24 sata izjavio kako mu je to bio najbolji poslovni potez.

Upitali smo Lovru Kuščevića koliko je platio kupovinu tih prostora, a on nam je dostavio Porezno rješenje Ministarstva financija od 15. ožujka 2011.temeljem predmetne kupoprodaje iz kojeg su vidljivi traženi podatci.

U priloženoj dokumentaciji piše kako je poslovne prostore platio 1.044.855,00 kuna.

Od ministra smo u ponedjeljak zatražili i da pojasni svoje tvrdnje kako su mediji manipulirali činjenicama o njegovoj kući s bazenom. 

Ministar Lovro Kuščević tvrdi da vilu s bazenom ima od 2005. godine. Google Earth kaže drukčije.

Ministru uprave sve je krenulo nizbrdo kad se otkrilo kako punih 11 godina nije upisao svoju kuću u Nerežišćima na rodnom Braču u katastar, već je vodi kao pašnjak.

Kuščević je izjavio kako luksuznu vilu ima od 2005. godine, a da mediji manipuliraju i objavljuju slike koje ne odgovaraju činjeničnom stanju. No, očito je kako Googleove fotografije snimljene iz satelita pokazuju drukčije. Naime, na prvoj se slici, snimljenoj u ožujku 2005. ne vidi ništa slično onome što se na istom Googleovom servisu može vidjeti danas.

Nema krova, nema bazena, nema uređenog okolnog zemljišta. Umjesto one druge kuće, preko puta vile s bazenom, koja također nije upisana u katastar, a koja je prenamijenjena iz štale, vidi se samo bujna šuma. Sljedeća zabilježena satelitska snimka iz 2011. pokazuje već izgrađenu vilu s krovom. Čak je napravljena i nadstrešnica s druge strane ceste. Šuma je raskrčena, a pašnjak na kojemu će niknuti štala je očišćen.

Na trećoj slici iz 2015. već se vide konture štale - kuće, a vidljiv je i novi put prema njoj. Vila preko puta, namijenjena turistima, dobila je bazen.

Na četvrtoj slici, iz ove godine, vidi se krajnje stanje Kuščevićevih nekretnina. Vidimo vilu, bazen i bivšu štalu pretvorenu u kuću.

Na papiru je sve pašnjak.

Ovo je novi Kuščevićev 'zlatni pašnjak'. Na njemu niču tri vile
Ovo je novi Kuščevićev 'zlatni pašnjak'. Na njemu niču tri vile

Iz ministarstva su nam u ponedjeljak odgovorili kako je ministar ishodio građevinsku dozvolu 2004., a uporabnu 2008. godine.

- Napominjemo kako je obiteljska kuća evidentirana i u imovinskoj kartici ministra Kuščevića već 2005., (tada još u izgradnji) kada je kao načelnik Općine Nerežišća podnio prvu imovinsku karticu te istu možete zatražiti na uvid od strane Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.
U predmetnom objektu se od svibnja 2015. pružaju ugostiteljske usluge u domaćinsku, temeljem Rješenja Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije od 18. svibnja 2015., te su sva porezna davanja temeljem Poreznog rješenja Ministarstva financija od 15. lipnja 2015., kao i sva ostala davanja prema jedinici lokalne samouprave i javnim poduzećima podmirena, što možete provjeriti i kod nadležnih tijela - odgovorili su iz ministarstva i poslali nam građevinsku i uporabnu dozvolu, rješenje o pružanju usluga u domaćinstvu te porezno rješenje Ministarstva financija.

Uporabna dozvola:

Rješenje o pružanju usluga u domaćinstvu:

 

Porezno rješenje za ugostiteljske usluge u domaćinstvu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu