Obavijesti

News

Komentari 19

Ljetuju kod nas: Orešković u Vladi primio djecu Srebrenice

Ljetuju kod nas: Orešković u Vladi primio djecu Srebrenice
1

Premijer tehničke Vlade Tihomir Orešković u petak je u Banskim dvorima primio djecu iz Srebrenice koja devetu godinu zaredom ljetuju na području Kvarnera...

VIDEO

Premijer tehničke Vlade Tihomir Orešković u petak je u Banskim dvorima primio djecu iz Srebrenice koja devetu godinu zaredom ljetuju na području Kvarnera u organizaciji Zbora katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prve sušačke hrvatske gimnazije.

Ove je godine na ljetovanju 39-ero djece s roditeljima i skautima, a Orešković je u sradačnom druženju s djecom uputio zahvalu i odao priznanje skautima i djelatnicima sušačke gimnazije.

"Svaka čast, ovo je je jedna prekrasna organizacija. Djeca se imaju priliku upoznati s Hrvatskom, stvoriti nova prijateljstva. Čestitam za trud i sve što ste učinili", rekao je Orešković. Sve što činite za ovu djecu nije samo za njih, nego i za Hrvatsku i za BiH, za sve nas, dodao je.

Kroz projekt u organizaciji Zbora katoličkih skauta na ljetovanje u Hrvatsku dolaze djeca islamske, pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, a voditelj projekta Marin Miletić istaknuo je da skauti u Riječkoj biskupiji djeluju 14 godina i imaju 700 članova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Trudimo se svjedočiti otvorenost prema svakom čovjeku. Ovim projektom svjedočimo kako unatoč različitostima moramo živjeti jedni uz druge u miru i ljubavi, prihvaćanju onoga drugoga", rekao je. Time želimo potaknuti svakoga da učini sve što može za mir, poručuje Miletić.

Djeca su smještena u skautskom kampu u Driveniku, u zaleđu Crikvenice, gdje borave od 15. do 24. srpnja, a osim kupanja na riječkim i crikveničkim plažama organizirani su im ronjenje u Kostreni, posjet HNK Rijeci, praćenje nogometne utakmice između Rijeke i Istre, posjet Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, vožnja brodom po Kvarneru i obilazak stare jezgre Rijeke i Opatije.

Srebrenička djeca posjetila su i riječkog nadbiskupa Ivana Devčića, riječkog paroha Miću Kostića te riječkoga imama Hajrudina Mujkanovića.  

Posebnost projekta i važnost zajedništva istaknula je i ravnateljica sušačke gimnazije Đudita Franko, a predsjednica udruge "Snaga žene" iz BiH Branka Antić Štauber zahvalila je organizatorima i hrvatskoj Vladi jer su "prepoznali vrijednost tranzicijske pravde i rehabilitacije koja je potrebna za sve žrtve u BiH".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS