Obavijesti

News

Komentari 9

Ljudima iz Gornjeg Mekušja je dosta poplava: Podići će tužbe

Ljudima iz Gornjeg Mekušja je dosta poplava: Podići će tužbe
3

Mještani kažu da su poplavljeni zbog poteza investitora i izvođača radova koji su od Mekušanskog polja napravili neku vrstu retencije ili jezera za zadržavanje vode

VIDEO

Gornje Mekušje i njegovi stanovnici nisu samo poplavljeni zbog obilnih kiša, već i potopljeni zbog niza poteza investitora i izvođača radova koji su od Mekušanskog polja napravili neku vrstu retencije ili jezera za zadržavanje vode u vrijeme poplavnih voda. Zbog problema koji je ponovo na vidjelo izašao za zadnjih bujanja rijeka Kupe i Korane, u nedjelju su se u prostoriji Mjesnog odbora sastali predstavnici MO i stanovnici ovog naselja koji su pretrpjeli najveću štetu od posljednjih poplava, prenosi KA portal.hr.

Ogorčeni stanovnici već su konzultirali pravnike kako bi protiv odgovornih institucija podigli tužbu te time zaštitili svoju imovinu i naselje. 

U međuvremenu, nezadovoljni odgovorima i aktivnostima nadležnih institucija da će se problem riješiti do sljedećih sličnih većih izlijevanja Kupe i Korane, stanovnici su odlučili uzeti stvar u svoje ruke. Prvi je korak formiranje inicijative građana koja će zajedno s predstavnicima Mjesnog odbora podsjećati institucije na njihove obveze i organizirati razne akcije kako bi ovaj problem bio na dnevnom redu svih nadležnih službi. 

Među te akcije spada točno utvrđivanje šteta nastalih od posljednjih poplava, konzultacije pravnih stručnjaka u vezi odgovornosti za naknadu štete, prezentacija problema i napravljenih propusta široj javnosti i predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, povezivanje sa drugim naseljima koja imaju slične probleme (Mostanje, Turanj, Logorište…) kao i organizirane akcije upozorenja putem kojih će se davati do znanja svim nadležnim službama da se stvari ne rješavaju na odgovarajući način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podvožnjak na Ilovcu opet pod vodom i zatvoren za promet 

Zbog kiše koja je u nedjelju navečer ponovo zalila Karlovac zatvoren je podvožnjak na Ilovcu na Državnoj cesti D-1, javlja KA portal.hr. Oborinske vode napunile su podvožnjak koji očito ne treba dočekati visoke vodostaje i poplave da bi bio neprohodan već je za to dovoljan i kraći pljusak.

Hrvatski autoklub javlja da je obilazak Orlovačkom ulicom.

Ostale ceste na području Karlovačke županije su prohodne, no u HAK-u upozoravaju na mokre kolnike koji usporavaju promet i zahtijevaju dodatni oprez u vožnji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1