Obavijesti

News

Komentari 25

'Loš pokušaj konstrukcije afere tamo gdje je nije nikada ni bilo'

'Loš pokušaj konstrukcije afere tamo gdje je nije nikada ni bilo'
1

Osječka tvrtka "ATO inženjering" u četvrtak navečer je s "indignacijom odbacila optužbe", koje je na današnjoj konferenciji za medije izgovorio HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić

VIDEO

Osječka tvrtka "ATO inženjering" u četvrtak navečer je s "indignacijom odbacila optužbe", koje je na današnjoj konferenciji za medije izgovorio HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić, ocijenivši kako se njegove optužbe "ne temelje na činjenicama i istini, već se radi o lošem pokušaju konstrukcije afere tamo gdje je nikada nije bilo".

Fiolić je na konferenciji za novinare u Zagrebu ustvrdio kako je kako je HDZ u posjedu dokumenata iz kojih je vidiljvo da je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS) bivšoj supruzi te drugim osobama i tvrtkama priskrbio više od 150 milijuna kuna vrijednih poslova s Hrvatskom elektroprivredom (HEP). Naveo je kako je tvrtka "ATO Inženjering" počela  u 2011. poslovati s HEP-om, da se njezin profit se, od milijun kuna u 2011. povećavao i došao u sljedećim godinama do desetak milijuna kuna, a da je tvrtka s HEP-om imala ugovorene poslove vrijedne čak 150 milijuna kuna.

U priopćenju za javnost direktor te tvrtke Dejan Đurišić ističe kako tvrtka s HEP-om posluje od 2001. godine, na poslovima izgradnje i održavanja različitih postrojenja, a HEP je samo jedan od naručitelja usluga tvrtke, s kojim se u kontinuitetu radi već 15 godina.

Napominje kako je Ivan Vrdoljak bio direktor tvrtke od 2001. do 2009. godine, "kada prestaje raditi u ATO Inženjeringu i od tada prestaju svi kontakti s tvrtkom te bilo kakav utjecaj Ivana Vrdoljaka na poslovanje ATO Inženjeringa". Dodaje kako tvrtka  trenutno ima osam suvlasnika, od kojih je jedna i Tatjana Vrdoljak, bivša supruga Ivana Vrdoljaka, koja je u vlasništvo ušla rastavom braka te nikada nije bila djelatnica tvrtke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đurišić tvrdi kako su "dokumenti kojima se novinari služe za iskazivanje velikoga profita tumačeni na nestručan i tendenciozan način" te da ova tvrtka "nikada nije ostvarila prihode, a osobito ne profit, u iznosu 150 milijuna kuna, što je vrlo jednostavno provjerljivo na poslovnim portalima".

"Objavljena dokumentacija javne nabave odnosi se na ukupni natječaj, temeljem kojega je nekoliko tvrtki potpisalo ugovor s HEP-om, a ukupni iznos ugovora neutemeljeno je pripisan ATO Inženjeringu. Pripadajuće fakture sastavni su dio ugovora, a ne dodatak na ugovoreni iznos, te se iz ovoga tumačenja vidi dodatna namjera nanošenja štete i ugrožavanje poslovnog ugleda ATO Inženjeringa", dodaje se u priopćenju.

Navodi se kako je poslovanje  ATO Inženjeringa "transparentno, u skladu sa zakonima i predstavlja pozitivnu poduzetničku priču u kojoj su mladi ljudi razvili poslovne kompetencije i aktivnosti isključivo temeljene na znanju, o čemu svjedoče postignuta poslovna partnerstva i ostvareni certifikati kvalitete".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag