Obavijesti

News

Komentari 33

Ludo vrijeme: Pijavica uplašila Zadrane, a od sutra novi snijeg

Ludo vrijeme: Pijavica uplašila Zadrane, a od sutra novi snijeg
1

U subotu navečer jaka kiša i vjetar stvorili su pijavicu koja je zahvatila zadarsku četvrt Smiljevac. Za sutra prognoziraju da će snijeg padati u cijeloj Lici, Gorskom Kotaru, a tijekom večeri i u Zagorju

VIDEO

Pijavica je u subotu navečer oko 22 sata nosila je crjepove krovova s dvije kuće u zadarskoj četvrti Smiljevac te je prohujala do prigradske četvrti Crno. Meteorološka pojava koja se inače uglavnom događa na moru, "zakoračila" je u naseljeni dio grada, što je svakako neuobičajeno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Stanari iz ulica Tomislava Ivčića i Put Kotlara proživjeli su trenutke straha. Kažu da se čulo jako zviždanje, a prozori su se tresi kao da će popucati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naši su vatrogasci pozvani na intervencije u nekoliko navrata. No kako nije bilo opasnosti od padanja predmeta s visine ili ičeg sličnog za što bi bio potreban naš angažman, nismo djelovali. Nekoliko je krovova stradalo na Smiljevcu, pijavica je savila znakove uz četverotračnu cestu prema Crnom, a u tom mjestu stradao je dimnjak na obiteljskoj  kući - rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadra Željko Šoša

Južina otopila snijeg, no zima se ne misli tek tako povući

Tko je mislio da već u veljači možemo uploviti u proljeće, prevario se. Prije nekoliko dana američki svizac Phil prognozirao je hladno vrijeme i izgleda da je pogodio.

Prognostičari već za ponedjeljak prognoziraju da će snijeg padati u cijeloj Lici, Gorskom Kotaru, a tijekom večeri i u Zagorju. S obzirom da temperature neće biti ekstremno niske, stvorit će idealne uvjete da oblaci ispuste mokri snijeg, krupnu vrstu koja pada u ‘krpama’ i lako diže visinu snježnog pokrivača.

Prvi snijeg u veljači dobit će najviši dijelovi zemlje. Kako temperature budu padale, tako će padati i u nizinama. U nekim dijelovima zemlje može ga pasti između 30 i 40 centimetara. Tijekom ponedjeljka ostatak zemlje očekuje sivo nebo i kišno vrijeme. Dolaskom večeri i u noći na utorak, kišu će zamijeniti snijeg. Trebao bi nastaviti padati i tijekom sutrašnjeg dana.
U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo.

Prema njezinom jugu taj vjetar mogao bi prijeći i u olujni. Sjeverni Jadran očekuje bura koja će se širiti prema središnjem dijelu obale. Puhat će brzinom i do 140 kilometara na sat te je zato Meteoalarm izdao crveno upozorenje za cijeli Kvarner. Zbog bure u Velebitskom kanalu moguća je privremena obustava trajektnih linija prema otocima.

HAK upozorava putnike i vozače da pogledaju upozorenja i stanje u prometu na vrijeme. Temperature bi trebale svugdje padati. Zasad najstabilnije vrijeme očekuje Slavoniju. 
Nova sunčana razdoblja Lijepa naša trebala bi vidjeti tek tijekom idućeg vikenda, pred sam blagdan Valentinova.

Prognostičari na svim meteo portalima su složni da ni u kojem slučaju u zemlji više neće biti hladno kao u siječnju. Zbog porasta temperature obustavljen je i rad ledolomaca na Dunavu koji više ne moraju krčiti put brodovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović