Obavijesti

News

Komentari 293

Made in Croatia: 'Megaburger' po čak 75 i sendvič po 48 kuna

Made in Croatia: 'Megaburger' po čak 75 i sendvič po 48 kuna
2

Nekima sramotni lički primjer očito nije bio dovoljan za lekciju. Nakon burgera u kruhu koji je ‘proslavio’ Plitvice, i drugi konkurenti opasno mu se približavaju...

VIDEO

U žurbi smo ušli u fast food na hvarskoj šetnici. Naručili smo dva veganska sendviča. Prodavačica nam je ispostavila račun - 96 kuna. Znamo da smo na Hvaru, ali kad nam je u ruke dala sendviče, u nevjerici nismo mogli doći do riječi, kaže dvoje turista.

Ipak, nisu reagirali jer kažu: Previše su nas šokirali. Uzeli smo hranu i pojurili na trajekt.

- Kruh kroz koji se doslovno vidi, nekoliko šnitica tikvica i gorkog patlidžana, maslinovo ulje i malo namaza od humusa. Jedva je bilo za nekoliko zalogaja - prepričavaju razočarano kupci. Tamo im se, dodaju, ne pada na pamet vratiti. Ipak, vlasnica Health Food restauranta Vita Hvar, Tanja Kragić, objašnjava kako su cijene izložene.

- Svako jutro pečemo domaći kruh, radimo zdravi namaz od humusa, pesto od bosiljka, a svaki sastojak (rikola, tikvica, patlidžan) je također iz eko proizvodnje. Kupcima je dostupan i normativ na zahtjev - objašnjava Tanja. Restoran zdrave hrane im je neprestano pun jer, kako ona kaže, nude bezglutenske sendviče, svježe smoothieje bez aditiva i dodataka vode... Dodaje kako je i kugla sladoleda na Hvaru deset kuna te kako svaki gost može odlučiti gdje će jesti, a o cijenama se mogu uvijek informirati prije kupnje ili ih pogledati na cjeniku.

Facebook/Hrvatske tragedije

A “megasendvič” podsjetio je na hamburger između dvije šnite kruha koji je proslavio Plitvice ovo ljeto. No tu hrvatske tragedije ne prestaju. Nekima sramotni lički primjer nije bio dovoljan za lekciju.

- Radije bih ostao gladan nego pojeo taj hamburger između dvije šnite kruha - kazao je čitatelj iz Rijeke koji je godišnji proveo na Dugom otoku. Na poznatoj plaži Sakarun gablec je naručio u Amarcordu.

- Pa skoro sam pao u nesvijest kad sam vidio cijene, a još više kad sam vidio kakav je to hamburger od 75 kuna - gori od onog na Plitvicama, a i skuplji! - kazao nam je čitatelj. Jučer do podne na toj plaži sve su hamburgere prodali prijepodne.

- Uzeo sam samo dva piva, a i to me koštalo 50 kuna - zaključio je ogorčeno gost. Od ostalih cijena u tom, jednom od dva objekta na plaži i jedinom koji poslužuje hranu, grčka salata i salata caprese koštaju po 70 kuna, komad pizze je 30 kuna, a tjestenina s gljivama košta 70 kuna.

- Strancima nije puno dati deset eura za hamburger. Na plažu ponesem prijenosni hladnjak s kompletnom zakuskom. Sve u njemu ne košta toliko - kazao nam je stanovnik obližnjeg Verunića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava