Obavijesti

News

Komentari 35

Majstor gafova: Hoće li zbijati neukusne šale i iz mirovine...?

Majstor gafova: Hoće li zbijati neukusne šale i iz mirovine...?
1

Princ Philip (95) najavio je prije nekoliko dana da od jeseni odlazi u mirovinu. U javnosti je osebujni princ, koji je oženio britansku kraljicu prije skoro 70 godina, poznat kao veliki šaljivdžija...

VIDEO

Nevjerojatna energija britanskog princa Philipa, izvrsno zdravlje i jak osjećaj dužnosti često su znali zasjeniti nepromišljeni ispadi. Muž britanske kraljice Elizabete prije nekoliko dana najavio je da odlazi u mirovinu. Bilo je i vrijeme, reći će mnogi jer princ, javnosti poznat i kao 'kralj gafova' za mjesec dana slavi 96. rođendan. A u studenom ove godine on i kraljica će proslaviti 70 godina braka.

THE CANADIAN PRESS 2010-07-01

Tijekom službenih posjeta princ Philip je znao često biti jako neugodan. I to njegovo ponašanje nije od jučer i nije posljedica starosti i nije riječ o demenciji. Desetljećima kraljevski suprug zbija neslane šale, priča nekorektne viceve, majstor je lapsusa. Svojim komentarima izaziva smijeh i bijes. No njemu baš nikad nije padalo na pamet da promisli prije nego što nešto izgovori. 

Royal visit to Poundbury

Princ je tako rastužio sve britanske domaćice i kazao im što misli o njima još prije 50 godina. Naime, 1966. godine 'mrtav-hladan' je kazao : Britanke ne znaju kuhati.

Kad su ga 1967.godine pitali bi li htio posjetiti SSSR odgovorio je:  Jako bih volio otputovati u Rusiju, iako su gadovi poubijali pola moje obitelji.

Tijekom recesije 1981. godine, Philip je nezaposlenima kazao: "Stvarno ne razumijem ništa. Prvo hoćete imati više slobodnog vremena, a sad se bunite što nemate posla".

Totalno politički nekorektan

Princ Philip je 1984. godine u Keniji dok mu je jedna žena darivala buket cvijeća rekao: "Hvala gospođo... A Vi ste žena, zar ne?".

Royal Family visit Poundbury, Dorset.

Britanskim studentima tijekom posjete u Kini prije 30 godina preporučio je: "Ne ostajte suviše dugo ovdje jer ćete završiti s kosim očima"

Princ je jednom studentu po povratku iz Papue Nove Gvineje 1998. godine rekao: "Dakle, uspjeli ste da vas ne pojedu!".

- Joj, ne! Mogao bih dobiti neku užasnu bolest - kazao je pri posjetu Australiji 1992. kad su ga pitali da li želi pogladiti koalu.

- Kako uspijevate uvjeriti ljude u kraju da ne piju dok polažu vozački ispit - pitao je princ jednog instruktora vožnje u Škotskoj 1995.godine.

Royal visit to Scotland - Day 5

Opleo i po Eltonu Johnu

Princ je 1999. godine tijekom posjete jednoj škotskoj tvornici rekao radnicima komentirajući neispravno električno brojilo:  "Vjerojatno je to postavio neki Indijac". Iste godine posjetio je ustanovu za djecu s invaliditetom. Orkestru mladih koji su nagluhi rekao je: Nije ni čudo što se gluhi kad tako glasno slušate glazbu!

Godinu dana kasnije tijekom jedne večeri u Rimu, talijanski premijer Giuliano Amato ponudio je talijansko vino princu Philipu. On je odbio i rekao: "Neka mi donesu pivo. Baš me briga odakle je, samo neka bude pivo".

Jednom prilikom je 13- godišnjem dječaku koji mu je rekao kako mu je najveća želja da postane astronaut rekao: "Ti si predebeo, ne bi mogao letjeti do tamo. I mogao bi izgubiti koju kilu".

THE CANADIAN PRESS 2010-06-30

"Ah, zar vi vozite ovaj odvratan automobil? Često sam viđao taj auto kako ide ka dvorcu Windsor", rekao je Filip 2001. godine pjevaču Eltonu Johnu.

Nitko nije pošteđen: Vrijeđa invalide, turiste, medicinske sestre...

- Znate li da se danas jedu i psi? - kazao je ženi u invalidskim kolicima i njenom psu vodiču 2002.godine.

Iste godine izjavio je da su u Londonu problem turisti jer da uzrokuju užasne gužve.

-  Kad bi samo uspjeli zaustaviti turizam, prestale bi i gužve - kazao je na otvaranju Gradske vijećnice. Te godine posjetio je i starački dom i upitao čovjeka u invalidskim kolicima: Spotiču li se ljudi preko vas? 

Colombian President state visit - Day Four

Počastio je princ Philip i medicinske sestre dok je bio u posjetu Filipinima 2013. godine. Rekao im je da su Filipini sigurno "poluprazni" jer su u britanskoj zdravstvenoj službi "sve" Filipinke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora