Obavijesti

News

Komentari 129

Majstorski: 'Putin je u Siriji odigrao savršen taktički potez'

Majstorski:  'Putin je u Siriji odigrao savršen taktički potez'
1

Glavni Putinov cilj u Siriji bio je natjerati Zapad da Rusiju opet uzme za ozbiljno, i da moraju računati s njom. To je i postigao uz minimalne gubitke, navodi analitčar

VIDEO

Smatram da su naši ciljevi u borbi protiv terorizma u Siriji najvećim dijelom ispunjeni te su ostvareni uvjeti za početak povlačenja ruskih snaga, izjavio je to u ponedjeljak ruski predsjednik Vladimir Putin i šokirao svijet.  

Vojni i politički analitičari su prilično skeptični prema ovoj njegovoj objavi. Istina, Putin je naredio da povlačenje ruskih vojnih trupa kreće od utorka, ali nije naveo i kada bi ono trebalo u potpunosti završiti. Zračna baza u Latakiji iz koje su polijetali ruski borbeni zrakoplovi i dalje ostaje u funkciji s popratnom ruskom vojskom. Analitičari ocjenjuju da je infrastruktura postavljena i ništa ne može spriječiti Rusiju da se ponovno uključi u rat u Siriji. 

No, neki misle da je Putin iskren jer je uistinu postigao svoj cilj. 

- Nakon rata u Ukrajini, nitko s Rusijom iz međunarodne zajednice nije htio imati posla. Glavni Putinov cilj u Siriji bio je natjerati Zapad da Rusiju opet uzme za ozbiljno, i da moraju računati s njom. To je i postigao, i sada je procijenio da je pravo vrijeme da se povuče iz rata uz minimalne gubitke. Moram priznati da je Putin odigrao briljantan taktički potez -, ocijenio je Alexander Golts, nezavisni vojni analitičar za Guardian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora