Obavijesti

News

Komentari 23

Mali heroj: Iako nema obje ruke ovaj dječak prepliva cijeli bazen

Mali heroj: Iako nema obje ruke ovaj dječak prepliva cijeli bazen
12

ZA NJEGA NE POSTOJE PREPREKE: Rođen bez obje ruke, Ismail Zulfić (6) iz Zenice od malih nogu radi sve sam. Sam je naučio puzati, hodati i jesti. A sad je sam naučio i plivati

VIDEO

Rođen bez obje ruke, Ismail Zulfić (6) iz Zenice od malih nogu radi sve sam. Sam je naučio puzati, hodati i jesti. A sad je sam naučio i plivati. Za ovog nasmijanog dječaka u životu ne postoje prepreke.

Pokretanje videa...

02:46

Ismail je ove godine postao član plivačkog kluba Spid iz Sarajeva, jedinog kluba za osobe s invaliditetom, i bez problema uspijeva preplivati cijeli olimpijski bazen.

Trenira s mlađom sestrom Hanom, koja je rođena bez fizičkih nedostataka. Roditelji kažu da razlike između njih nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dječak trenira tri puta tjedno i njegovim roditeljima nije problem voziti ga iz Zenice u Sarajevo, u kojemu se nalazi prvi plivački klub za osobe s invaliditetom, koji je počeo s radom prije godinu dana. Tijekom treninga svi roditelji gledaju djecu iz kafića.

- Ismail je rođen bez obje ruke i s deformitetom jedne noge, a na drugoj su mu spojeni prsti. Deformitet noge smo riješili u ranoj fazi i sve je kako treba. Plivanje će mu pomoći u razvoju motorike, a najvažnije od svega je što je on sretan kad pliva. Ne skida osmijeh s lica - kažu roditelji Elmina i Ismir.

Ismail Zulfiæ - Djeæak bez ruku koji ruši sve predrasude

Ovaj šestogodišnjak koji, unatoč invaliditetu, ruši sve predrasude, sam jede, igra igre na računalu, crta i piše, a jedino što ne može je otići sam na WC.

- On je borac, on ne dopušta da na njemu vidite hendikep. Pun je života. Sve želi znati, sve ga zanima - ističu roditelji kojima je jedino važno da im sin bude sretan u životu, a čime će se jednog dana baviti - nije im važno.

Predsjednik kluba i trener Amel Kapo kaže da Ismail, čim je svladao strah, nije htio izaći iz vode.

- Na početku u jednom dijelu rade djeca bez, a u drugoj djeca s invaliditetom. Kad nauče, onda zajedno plivaju. Zahtjevno je jer su to specifični slučajevi. Ismail nema obje ruke, jedna djevojčica nema šaku, a imamo i djevojku koja nema lijeve potkoljenice. Sa svima se rade drugačiji treninzi na početku - rekao je trener Kapo, kojega hvale svi roditelji jer ima poseban pedagoški pristup te kroz igru nauči djecu da plivaju i lijepo se druže.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag