Obavijesti

News

Komentari 112

Mećava dolazi i do Zagreba: Napadat će do 40 cm snijega

Mećava dolazi i do Zagreba: Napadat će do 40 cm snijega
15

U petak će u cijeloj zemlji biti oblačno, u unutrašnjosti će padati snijeg i kiša, a na Jadranu su vjerojatni pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će i jaka i olujna bura

VIDEO

Meteoalarm je objavio čitav niz upozorenja, uključujući i nekoliko crvenih, koji upućuju na 'izuzetno opasne' vremenske uvjete. Crveni je alarm tako na snazi za Liku, Gorski kotar, Kordun i Banovinu , ponajprije zbog obilnog snijega, kojega bi ponegdje moglo biti i do pola metra. Za Istru i Kvarner crvena je uzbuna proglašena zbog orkanske bure , koja bi na mahove mogla puhati brzinom od  čak 165 kilometara na sat. Narančasta je opasnost proglašena za područje Zagreba i sjeverozapadne Hrvatske.

U Zagrebu će, javlja Državni hidrometeorološki zavo d u petak biti oblačno te će padati snijeg . Ponegdje na širem području grada on će biti i obilniji. Očekuje se da bi moglo pasti između 20 i 40 centimetara snijega . Ujutro i prijepodne će puhati jak vjetar koji će popodne oslabjeti. Temperature će biti od -2 do 1 stupnja Celzija.

U petak će u cijeloj zemlji biti oblačno, u unutrašnjosti će padati snijeg i kiša, a na Jadranu su vjerojatni pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će i jaka i olujna bura koja će podno Velebita biti i orkanska. U ostatku Dalmacije puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od -3 do 3, na sjevernom Jadranu između 3 i 9, a u Dalmaciji od 10 do 13°C.

Švaljek: Spremni smo, ma koliko god snijega palo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek je rekla kako se nadaju da neće pasti prevelike količine snijega, ali su spremni na sve. Snijeg će odvoziti kako se ne bi smrzavao na cesti. Novinari su Švaljek pitali i da li će Zagrepčani u petak na posao moći automobilima. Rekla je da "dosta toga ovisi o višoj sili". Ipak ističe kako su spremni na gotovo sve uvjete.

Ceste zatvorene, na put samo s opremom

HAK javlja da su za sav promet zatvoreni dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak za sva vozila uz obaveznu zimsku opremu je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), dionica autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, Krčki most, Sljemenska cesta u Zagrebu (sa zagorske strane je otvorena uz zimsku opremu) te državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje te državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Duge Rese i Kikovice, državnu cestu DC1 Žeinci-Karlovac-Zagorje-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, kao i duž cijele autoceste A2 Zagreb-Macelj.

Pokretanje videa...

24sataTV 01:10
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...